Det er noget tid siden, jeg lavede denne ret første gang.
Alle lavede pulled pork, så jeg skulle prøve lidt noget andet.
Jeg bruger en culotte, der har ligget i marinade på hvidvin. Den får ca. 12 timer i ovnen sammen med hvidvinsmarinaden, og det giver en helt fantastisk sovs. Mange mener, at rødvin er bedre til oksekød, men jeg foretrækker hvidvin. Det giver en fin smag, uden at være for dominerende.
Det er en nem ret, der passer sig selv. Eneste minus er, at ovnen er optaget, så tilbehøret – eller desserten – kan ikke komme i ovnen, med mindre man finder på noget, der kan tilberedes ved lav varme.
I dag har vi fået kogte kartofler og smørdampede gulerødder, rosenkål og broccoli til.
I morgen skal resten af kødet bruges til en burger med coleslaw.
Ingredienser til 8-10 personer
ca. 2 kg. culotte – jeg har to stk. cuvette på omkring 1,2 kg. hver
Marinade:
1 fl. hvidvin
2 store løg
4 fed hvidløg
3 laurbærblade
3 gulerødder
2 tsk. tørret timian
friskkværnet sort peber
½ l. piskefløde – til sovs
Løg og gulerødder skæres i grove stykker. Hvidløg knuses.
Kommes i en stor skål sammen med hvidvinen.
Resten af ingredienserne til marinaden kommes i.
Kødet lægges i. Dæk skålen til og sæt den på køl i ca. 1 døgn.
Kødet tages op af marinaden og brunes godt på alle sider.
Drysses med salt.
Læg kødet i det fad, det skal i ovnen i.
Hæld marinaden på panden og kog den kort op.
Hæld den over kødet.
Læg låg på og sæt i ovnen ved 100-110 grader i 10-12 timer.
Tjek efter en tre timer, at det småsimrer. Der skal være små bobler rundt om kødet. Hvis der ikke er det, skal der skrues lidt op for varmen.
Kødet tages forsigtigt op, og marinaden sies. Der bliver ca. 1 liter, når der bruges en form med tæt låg.
Kommes i en gryde sammen med ½ l. piskefløde. Koger lidt ind og jævnes.
I dag har jeg kun brugt det halve af marinaden sammen med en kvart liter piskefløde. Den anden halvdel kommer i fryseren. Så er der til en lækker sovs en anden dag.
Christine Fevre Visby skriver
Hej Lene –
vil lige høre dig om denne marinade også går til nakkefilet/pulled pork. Jeg har en tør rub, men synes det her ser utroligt indbydende ud. Vores nakkefilet vejer 2,6 kg så jeg tænker sammen portion marinade og altid lækkert at have noget til sovs i fryseren.
Dertil hjemmegjorte burgerboller, hjemmelavet barbecue sauce og tzatziki – uhmmmm – kan næsten ikke vente til det bliver lørdag 🙂
Masser af hilsener Christine fra Køkkenhygge-gruppen 🙂
Spisestuen skriver
Hej Christine 🙂
Jeg ville uden at blinke også lægge en nakkefilet i marinaden 🙂
Det er nemlig altid skønt med noget godt på frys til sovs en anden dag. Og en skøn sovs bliver der helt sikkert af marinaden her.
Lyder da som en noget lækker middag I skal have på lørdag 🙂
Hilsen Lene