Jeg har for nogle år siden fundet opskriften på facebook. Det var en af helsebasen.dk’s tidligere ejere, der lagde den op.
Det er pitabrød bagt på 100% fuldkorn. Man skulle så tro, at de ville have lidt svært ved at hæve, men de bliver helt perfekte og super lækre.
Ingredienser – 24 styk
8 dl. lunt vand
1 pk. gær
1 spsk. salt
3 spsk. olivenolie
1,1 kg. kamutmel
Kom alle ingredienser i røremaskinen, og ælt dejen godt.
Hæver tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.
Del dejen i 24 stykker, og spænd hvert lille stykke dej op som til boller.
Rul hvert dejstykke ud til en cirkel.
Hæver lunt og tildækket i ½ time.
Bages ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 8-10 minutter.
Køler af på rist.
Malene skriver
Hej Lene. Hvad er kamutmel? Hvor kan man evt. Købe det og kan man evt. Bruge noget andet? Venlig hilsen Malene
Spisestuen skriver
Kamut er en gammel hvedesort. Det er 100% fuldkornsmel. Det smager skønt 🙂
Du kan købe det i Coop’s butikker og i helsekostforretninger.
Jeg har ikke prøvet at erstatte det med andet mel, men måske man kan bruge andet fuldkornsmel som fuldkornsspelt eventuelt.
Hilsen Lene