Fyldet til denne lakseroulade har jeg lavet før som fyld i sandwich, eller bare rullet laksen om “flødeoste-fyldet” og så serveret det med salat som forret.
Men at lave en spinatbund og rulle det hele sammen til en roulade er nyt, men det er nem gæstemad, og der er til mange i sådan en rulle. Og så kan man lave den i god tid.
Ingredienser bund
4 æg
300 g. frossen hakket spinat
1 dl. fløde
1 spsk fiberHUSK
1 tsk. salt, friskkværnet peber
Ingredienser fyld
200 g. Philadelphia flødeost
3 spsk. græsk yoghurt
1 bakke karse
1 rød peberfrugt i små tern
friskkværnet peber
revet peberrod
200 g. ferskrøget laks
Start med at lave bunden.
Tø spinaten. Jeg synes, det er nemmest i microovnen.
Kom den i en si og tryk den fri for væde.
Del æggene og rør æggeblommer sammen med spinat, fløde, fiberHUSK, salt og peber.
Æggehviderne piskes stive og vendes i massen.
Bredes ud på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages ved 200 grader i 15 minutter.
Vend bunden over på et rent stykke bagepapir. Træk det over på en rist, så bunden kan køle af.
Så laves fyldet.
Rør Philadelphia sammen med græsk yoghurt, karse, finthakket rød peber og friskkværnet peber.
Smør blandingen ud over bunden.
Drys revet peberrod ud over. Så meget, som man ønsker.
Læg lakseskiverne på.
Rul rouladen sammen.
Pak rullen ind i film, og lad den sætte sig på køl i hvert fald nogle timer og gerne til dagen efter.
Mette skriver
Hej 🙂 hvor mange pers. Er der ca til i denne opskrift? Vi skal lave det til forret, til 34 gæster.
Mvh mette
Flemming Dall skriver
En person… 😀
Spisestuen skriver
Hej Mette 🙂
Jeg vil tro, du kan lave 30-35 pæne skiver af 1 rulle. Bagepladens bredde er hos mig ca. 36 cm. Hvis dine gæster skal have 2 skiver hver, bliver du nok nødt til at lave 2 🙂
Jeg ville for en sikkerheds skyld lave 3 😉 men det er nok ikke nødvendigt.
God fornøjelse med det.
Hilsen Lene
Thomas Elmelund skriver
Super lækker og det er helt klart en rigtige god opskrift. Selv dem der ikke kan lide fisk kan spise den. Vi lavet den x2 og Der var til 30 personer i alt.
Spisestuen skriver
Tusind tak Thomas 🙂 Dejligt at høre.
Karen skriver
Hej:-).
Kan man fryse den ned?
Spisestuen skriver
Det kan man godt, men ikke for længe, for så bliver flødeosten lidt pudsig i konsistens, men ellers sker der ikke noget med den 🙂
Hilsen Lene
Pernille skriver
Hej 🙂
Det er måske et lidt malplaceret spørgsmål, men jeg har ikke kunne finde svaret andre steder. Jeg er bare så vild med dine hvide skåle (dem du har spinat og æg i). Hvor er de fra?
Og ellers tak for gode opskrifter.
Pernille
Spisestuen skriver
Hej Pernille 🙂
Jeg er også rigtig glad for mine dråbe-skåle. Jeg har købt dem hos metteblomsterberg.dk for et par år siden. Jeg har lige tjekket på siden, og de ser lidt anderledes ud nu. Der står BRØNNUM i bunden af mine, så måske du kan finde dem et andet sted.
Dejligt, at du er glad for mine opskrifter 🙂
Hilsen Lene
Liselotte skriver
Hejsa
Det der fiberhusk kan det erstattes af noget grovmel?
Spisestuen skriver
Hej Liselotte 🙂
Det kan erstattes af kokosfiber eller pofiber (kartoffelfiber). Hvis du bruger pofiber, skal der dobbelt mængde i. Ellers er der er ikke rigtig nogen erstatning for HUSK. Det er næsten ren fiber, der binder rigtig meget væske 🙂 og den evne har almindeligt fuldkornsmel ikke.
Hilsen Lene
Inge-Marie skriver
Jeg har en anden opskrift, hvor jeg har disse tre muligheder for ingrediens: 2 spsk. Husk, Skallin eller 4 spsk. Chiafrø. Jeg bruger selv Chia og vil prøve det i denne opskrift en dag
Inge-Marie skriver
Altså en opskrift på et brød, men forholdet må jo gælde
Linda Veile skriver
Hej Lene.
Rullen kan fryses, men ikke for længe…. Jeg har brug for at fryse den en uge, går det an? Skal bruge den til en julefrokost, og vil gerne være i god tid:)
Glædelig jul.
Hilsen Linda
Spisestuen skriver
Hej Linda 🙂
1 uge kan den godt være på frost.
Den bliver ikke dårlig i fryseren, men over tid ændrer konsistensen sig på flødeosten og bliver lidt grynet i det.
Hilsen Lene
Linda Veile skriver
Tak for hurtig tilbagemelding.
Så går jeg i gang 🙂
Hilsen Linda
Spisestuen skriver
Velbekomme – og god fornøjelse 🙂
Kenneth skriver
Hedder det fiber husk? handler man bare det i føtex?
Spisestuen skriver
Det hedder fiberHUSK ja, og jeg mener bestemt, at du kan få det i Føtex.. Måske de kun har den grønne. Den er grovere, men kan fint bruges, så skal du bare fordoble mængden i opskriften.
Kig efter produktet ved kosttilskud og ikke i melafdelingen.
Hilsen Lene
Michelle skriver
Hejsa
ville bare lige komplimentere din opskrift – jeg skal lave den som en lille “snak” til velkomstdrinken nytårsaften – og jeg er en tosse i køkkenet, og derfor er det bare SÅ FEDT at finde en hjemmeside, hvor du har vedlagt billeder af hele processen, så man ikke bliver i tvivl om noget. tusinde tak – og godt nytår 😉
Spisestuen skriver
Hej Michelle 🙂
Tusind tak for dejlig feedback og skønt at du er glad for bloggen.
Også et dejligt nytår til dig 🙂
Hilsen Lene
Kenneth skriver
Tak for dit svar.
Godt nytår
Spisestuen skriver
I lige måde Kenneth 🙂
Jens Ole skriver
Tak for en spændende og lækker opskrift. Har lavet den i dag til nytårsaften 2014-15. Den er hurtig at lave.
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 og tak for dejlig feedback.
Godt nytår 🙂
Hilsen Lene
Christine Fevre Visby skriver
Hej Lene – jeg vil lave denne lækre roulade til min datters konfirmation den 3. maj. Vi er helt vilde med den, fik den som forret nytårsaften, men nu er mit spørgsmål, kan den laves fredag og så bare stå på køl indtil søndag middag, hvor vi skal have den? – På forhånd tak og dejlig hjemmeside du har, hvor jeg henter inspiration til mange lækre ting. Venlige hilsener og god dag til dig <3
Spisestuen skriver
Hej Christine 🙂
Røget laks kan holde sig 2-3 dage på køl, så umiddelbart vil jeg sige ja. Jeg ville gøre det. Bare sørg for, at laksen er fin og frisk.
Jeg er glad for at høre, at du finder god inspiration på bloggen – tak for de søde ord.
Hilsen Lene
Christine Fevre Visby skriver
Hej Lene – tak for dit svar. Jeg vil prøve at lave rouladen her i weekenden, en lille forsmag hi hi. Hilsen Christine
Spisestuen skriver
Rigtig god idé 🙂
Kirsten larsen skriver
Hej kan man bruge noget andet i lakserouladen en peberrod, da jeg ikke er så vild med det. M.v.h Kirsten
Spisestuen skriver
Hej Kirsten 🙂
Du kan sagtens undlade peberrod… Evt. kunne du komme lidt fintrevet citronskal i i stedet for 🙂
Hilsen Lene
Kirsten larsen skriver
Tak for svaret :-)Kirsten
Helle skriver
Hej:)
Kan man bruge tun i stedet for laks?
Spisestuen skriver
Det skulle der ikke være noget i vejen for Helle 🙂
Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt peberrod passer til tun, men ellers kan peberroden jo bare udelades 🙂
Hilsen Lene
anny sørensen skriver
hvor meget skal jeg lave af,
vi bliver ca. 50 pers.
hvilken tilbehør kan man bruge
og dressing
Spisestuen skriver
Hej Any 🙂
Der er til 15 personer i 1 portion, så må du vurdere om det er sultne mennesker, så bliver du nødt til at lave 4, ellers kan du nok nøjes med 3, hvis der ikke spises så meget 😉
Jeg synes det passer godt med lidt grøn salat og måske brød. Dressing gør jeg ikke så meget i, og umiddelbart ville jeg ikke selv servere dressing til. Men hvis du vil have en til, så måske en dressing lavet på creme fraiche og græsk yoghurt med purløg, citronsaft og en smule sennep og krydret med salt og peber.
Hilsen Lene
Julie skriver
Hej Lene 🙂
Kan man erstatte fløden med evt. mælk eller andet?
Hilsen Julie
Julie skriver
og lige en ting til?
ved du om man kan lave selve wrappen på panden istedet for i ovnen? 😀
Spisestuen skriver
Hej Julie 🙂
Jeg har ikke prøvet at bruge mælk, men jeg tænker, at du godt kan. Måske der skal en smule mindre i så.
Jeg tror, det bliver lidt noget bras at lave på panden, for dejen flyder ikke ud (som til pandekager), men skal smøres ud, men ellers skulle der ikke være noget i vejen for det 🙂
Hilsen Lene
Linda Veile skriver
Hej Lene 🙂
Rouladen gjorde stor lykke til vores julefrokost.
Jeg frøs rouladerne ned en lille uge, før jeg skulle bruge dem.
Det fungerede fint, og det var dejligt, at være i god tid 🙂
Havde dog lidt svært ved at få bagepapiret af spinatbunden 🙁
Ellers super succes 🙂
Hilsen Linda
Spisestuen skriver
Hej Linda 🙂
Tak for super tilbagemelding og dejligt at I kunne lide dem.
Lidt trælst med det bagepapir. Det har jeg ikke nogen god forklaring på. Har ikke oplevet det selv :-/
Hilsen Lene
Sanne skriver
Hej Lene.
Er det meget vigtigt med Husk i bunden?
Hvilken forskel gør det?
Kan man bruge andet?
Tak 🙂
Hilsen Sanne
Spisestuen skriver
Hej Sanne 🙂
Det er ret vigtigt med HUSK i bunden.
Det binder rigtig meget væske.
Der er ikke rigtig nogen god erstatning for HUSK. Mel har slet ikke samme virkning.
Hilsen Lene
Christina skriver
Hej Spisestuen. Skal lave den lækre lakseroulade for 3. gang nu, og vil da lige rose den gode opskrift. Jeg har brugt den til min 50 års fødselsdag,til min datters dimission og nu til min datters 25 års fødselsdag. Og den er hit hver gang. Især fordi der i familien er en med glutenallergi.
Spisestuen skriver
Mange tak for de dejlige ord Christina 🙂 Det er altid dejligt at få tilbagemeldinger.
Tillykke med datteren 🙂
Hilsen Lene
Margrethe skriver
Hej spisestuen har du nogle forslag til hvad man evt. kan servere ti lrouladen? Vh. Margrethe
Spisestuen skriver
En let grøn salat og lidt brød synes jeg passer fint til.’
Godt nytår til dig.
Hilsen Lene
tina skriver
Hej jeg skal prøve at lave den idag. 🙂 Jeg skal lige høre om bunden er blød når man skal rulle den.?
Glæder mig vildt til at smage den.:-)
Mvh Tina
Spisestuen skriver
hmm… det er lidt svært at beskrive, men den er ikke sprød, den hænger fint sammen, og falder ikke fra hinanden. Den er rigtig nem at have med at gøre.
Håber det besvarer dit spørgsmål.
Hilsen Lene
Mette skriver
Det er nogle lækker opskrifter. Dem vil jeg prøve
Almedina skriver
Med noget røget ost det er SÅ godt og kavir
Paninnguaq Kleist skriver
Hej,
Hvad kan jeg erstatte feberHUSK med i stedet? 🙂 Den ser så vildt lækkert ud 🙂
Spisestuen skriver
Der er ingen god erstatning for fiberHUSK. Mel har slet ikke samme egenskaber. Du kan forsøge at lave den uden, men så bliver den måske lidt mere porøs i det.
Hilsen Lene
I-M Jørgensen skriver
Jeg kender disse forholdstal:
2 spsk Husk = 2 spsk Skallin= 4 spsk Chiafrø
Else skriver
Jeg har prøvet at finde det der fiberhusk i føtex, men kunne ikke finde det. Hvor kan det ellers købes?
Spisestuen skriver
Du skal kigge på hylden med kosttilskud og ikke i melafdelingen 😉 så finder du det også i Føtex 🙂
sabrina skriver
Hvor længe før skal lakserouladen tages op, så de kan skæres ?
Spisestuen skriver
Tages op??
Den skal bare lige have lov at sætte sig på køl et par timer, så kan den fint skæres.
sabrina skriver
Har smidt min i fryseren så jeg ku lave den et par dage før. Havde du foreslået, at man godt kunne 🙂
Spisestuen skriver
Nå sådan 🙂 Jeg ville tage den ud og lade den tø et par timer, før den skæres. Hvis den så ikke er helt tøet, tør den hurtigt, når den er skåret ud.
Lis Petersen skriver
Fiber husk er det man tager for maven. Hilsen Lis
Gitte C. Bøgh skriver
Hej Spisestuen, har ikke mødt dig før, men fine opskrifter. Lakseroulade har jeg lavet mange gange men uden fiberhusk, bare æg, fløde, spinat, salt, peber og revet muskat. Jeg bruger helbladet spinat, bruger så “klørfem” til og fordele det på bagepladen/bagepapir. Jeg laver gerne flere ad gangen, ruller dem sammen med bagepapiret og så i fryseren, tager dem op og putter så først fyldet i når de skal bruges, synes de er lidt trælse når de har været i fryseren med fyldet. Det var bare det…..
Therese skriver
Hej
Det hedder koldrøget laks det du bruger.
Vh
Datter til skibby røgeri som sælger til hele danmark
helle skriver
Hej
Det ser så lækkert ud.
Har du prøvet med tunmous i? Tro du at man kan det?
mvh helle
Charlotte skriver
Hej.
Ser rigtig lækker ud og tænker at lave den til Påske.
Kan det fiberHUSK ikke undværes, hvorfor skal det i.
Mette skriver
FiberHusk er det samme som loppefrøskaller. Urtekram har det i poser med 300 gr.
Unni skriver
BRUG HVIDT BAGEPAPIR
Lakserullen hænger i, når man bruger brunt bagepapir!
Fandt ud af det, da det brune bagepapir slap op og næste rulle var hvidt 😉
Fantastisk opskrift.
Tina skriver
Hej
Kan man bruge den grønne Husk??
Hvis hvor meget skal man bruge??
Glæder mig til at prøve den☺️
Dorrit Andersen skriver
Rigtig god opskrift. Plejer også at tilsætte 2 tsk. chiafrø, indeholder ikke gluten,mange kostfibre, rig på omega 3 fedtsyrer og højt proteinindhold. Chiafrø suger meget væde og er også velegnet til at putte i brød og boller for at forøge næringsværdi og fugtighed