Jeg elsker boller i selleri, men kylling i selleri er nu heller ikke så ringe.
Det ville være fint at bruge en hel kylling. Jeg havde kyllingebryst i fryseren, så det er det, jeg har brugt.
Jeg har valgt at koge en suppe på kyllingen. Jeg bruger noget af suppen til selleristuvning i dag. Resten bliver brugt til suppe i morgen med en masse grønsager i. Resten af kyllingen kommer også i suppen i morgen. Man kan godt bruge færdig bouillon (terning + vand).
Jeg har serveret kogte kartofler til. En rigtig hyggelig efterårsret.
Ingredienser suppe
1 hel kylling eller ca. 750 gram kyllingebrystfilet
1½ l. vand
1 stort løg eller 2 små
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørrede chiliflager eller 10 hele peberkorn
2 laurbærblade
salt
Grønsagerne skæres groft ud og kommes i gryden sammen med resten af ingredienserne.
Suppen småsimrer en times tid.
Suppen sies. Urterne kasseres.
Kyllingen skæres i mindre stykker.
Nu har man en suppe og noget kogt kyllingekød.
Ingredienser selleristuvning med kylling til 2-3 personer.
1 lille selleri eller ½ stor i mindre tern
4 dl. kyllingesuppe
1 dl. piskefløde
ca. 300 g. kogt kylling i tern
Kog selleri mør i suppen. Det tager 5-10 minutter.
Tilsæt piskefløde og kog igennem et par minutter. Jævn sovsen med meljævning eller maizena.
Varm kyllingen i stuvningen, og server den med et drys af fintsnittet frisk bladselleri på toppen og kogte kartofler.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.