Inspireret af flere bloggere, der skriver om kop kager, skal jeg da også lige give mit bud på sådan en.
Jeg skal bage kage til Emmas klasse i denne uge, og hun vil gerne have sirupskage med, så det kommer der nok en opskrift på til den tid.
Jeg har regnet lidt frem og tilbage på min opskrift, og fundet frem til den her. Det er lynhurtigt og nemt. Og så står man ikke tilbage med 1½ kilo kage, bare fordi man har lyst til et enkelt stykke.
Det kræver selvfølgelig en micro-ovn, men sådan en står der jo i de fleste hjem. Kruset skal kunne rumme ca. 3 dl. og egne sig til at komme i micro-ovn.
Kagen smutter fint ud af koppen, når den er bagt.
Det er ikke en kage, der egner sig til at gemme, så bliver den kedelig og tør. Jeg tror til gengæld, at den egner til rigtig godt til at skifte kanel ud med 1 spiseske kakao, hvis man skulle få lyst til chokoladekage en dag.
Og læg så lige mærke til kruset.. Det står gerne på en af mændenes plads 🙂
Når det er så små mængder, det drejer sig om, skal man være omhyggelig med at måle af. Så brug korrekte måleskeer – strøgne mål. Når man skal måle siruppen af, er det nemmest at måle olie af først, for så smutter siruppen fint af måleskeen bagefter.
Ingredienser 1 kop
6 spsk. hvedemel
2 tsk. kanel
1/4 tsk. natron
1 spsk. olie
3 spsk. sirup
6 spsk. kærnemælk
Kom de tørre ingredienser i kruset og bland med en gaffel.
Kom de våde ingredienser i en lille skål og pisk dem sammen med en gaffel.
Hæld det våde op i kruset og rør dejen sammen med gaflen.
Kom kruset i micro-ovnen ved fuld effekt i 3 minutter (i min er det 900W).
Anna skriver
Jeg syntes at når man smagte dejen var den lidt ulækker men da den havde været i mikro ovnen skal man huske at se til den