Opskriften er Mette Blomsterbergs fra Kongerigets kager. Det er en super lækker opskrift, hvor den almindelige kokosmakron lige har fået et tvist med marcipan og lime – uhh det er godt.
De er virkelig lækre, men også lidt store, så man kan sagtens lave dem mindre, så skal de bare have lidt mindre tid i ovnen.
Ingredienser
300 g. kokosmel
300 g. sukker
3 æg
revet skal af 2 lime
100 g. revet marcipan
200 g. god chokolade til overtræk
Kom alle ingredienser i røresmaskinen, og kør et par minutter.
Kom dejen i en skål, og sæt den på køl en times tid.
Sæt dejen på bageplade i 16 “klatter”.
Formes til toppe med våde fingre.
Bages ved 180 grader i 15-20 minutter.
Køles helt ned, inden bunden dyppes i chokolade.
Chokoladen smeltes:
Smelt lige knap det halve af chokoladen over vandbad. Det skal være ca. 50 grader.
Hæld den smeltede chokolade over den resterende chokolade, og rør til al chokoladen er smeltet.
Dyp bundene på makronerne i chokoladen. Sæt dem kort på køl, så chokoladen sætter sig.
vibeke.leschly skriver
super dejlige kokosmarkroner. Man kan evt. bruge lidt mere lime skal ca 1/2 til 1 lime skal mere.
Et godt gammeldags tip fra min mor . Hun lagde altid et til to skiver franskbrød ned i daasen m. kokosmarkroner. Saa holdt de fugtigheden i lang tid.
Spisestuen skriver
Altid godt med gode tips. Den slags er mødre også uundværlige til 🙂
Hilsen Lene