Jeg har brugt min basisopskrift på muffins, og kommet kanel og kaffe i.
Jeg havde lyst til at prøve at lave en karamel-frosting og har brudt mit hoved lidt med, hvilken kage der skulle nedenunder den omgang. Ingefær muffins har også været i spil. Det kan være, jeg laver dem en anden dag, for i dag blev jeg inspireret af kanelkaffe, så jeg har kommet kanel og kaffe i mine muffins i dag, og det er en ret god kombination.
Hallo!.. De smager godt. De smager ikke kraftigt af kaffe. Hvis man ønsker, de skal det, kommes den dobbelte mængde kaffe i.
Min frosting er ikke blevet så fin blank, som jeg havde håbet på. Karamellen var fin og blød, da den var varm, men krystalliserede lidt, da den blev kold. Min plan om at røre den i til sidst blev så lige lavet om, så jeg rørte blødt smør med karamel – længe – først, og så kom der flomelis i til sidst. Den smager lækkert, men er bare ikke så fin og glat.
En af mine søde læsere har lavet kagerne, og havde også problemer med, at karamellen krystalliserede. Jeg anbefalede hende at koge karamellen kortere tid, og det løste problemet. Jeg har rettet opskriften til, så kogetiden er kortere. Man ender så med en karamel, der ikke krystalliserer. Jeg kan se, jeg så selv må lave dem igen snart, så jeg kan få et billede af en muffin med en fin glat topping på 😉
Ingredienser muffins
200 g. hvedemel
200 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. kanel
1 spsk. instant kaffe
200 g. kærnemælk
1 æg
½ dl. olie
Ingredienser frosting
150 g. brun farin
50 g. smør
1 dl. fløde
2 tsk. vanillesukker
150 g. stuetempereret smør
3-400 g. flormelis
Start med at lave karamel til frosting:
Brun farin, 50 g. smør, fløde og vanillesukker kommes i en gryde. Koger under omrøring ved svag varme i 4-5 minutter.
Hældes i en skål og køles helt af.
Så laves muffins:
De tørre ingredienser kommes i en skål.
De våde ingredienser kommes i en skål. Instant kaffe opløses i de våde ingredienser.
De tørre ingredienser røres i de våde.
Fordel dejen i 14 muffinsforme.
Bages 20 minutter ved 180 grader.
Køler af på rist.
Så laves frostingen færdig:
Pisk blødt smør og flormelis luftigt. Det tager ca. 5 minutter.
Pisk karamellen i.
Klar til at blive sprøjtet på de kolde kager.
Det var sådan, det skulle have været. Sådan blev det ikke, så her kommer fremgangsmåden, hvis karamelblandingen krystalliserer:
Pisk blødt smør med karamelblandingen i mindst 20 minutter.
Pisk flormelis i til sidst og pisk i 4-5 minutter.
Kom frostingen i en sprøjtepose, og pynt kagerne.
Der var lidt frosting til overs.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.