Her skulle jeg lige styre min lyst til at komme nødder i bagværk, for det skulle være en helt old-school hindbær roulade, men det ville nu have været lækkert med lidt mandler i dejen 😉
Og så skal den serveres med iskold let pisket flødeskum.
Hindbærsyltetøj kan man jo købe sig fra, men det er hurtigt at lave selv, og så smager det bare godt. Jeg laver en lidt stiv syltetøj til roulade, så er det nemmere at styre.
Ingredienser hindbærsylt
300 g. frosne hindbær
150 g. sukker
1 vanillestang
½ tsk. Melatin
Ingredienser bund
3 æg
150 g. sukker
150 g. mel
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
Start med at lave hindbærsylt.
Flæk vanillestangen og mas kornene fra hinanden med lidt sukker.
Kom hindbær, sukker, den tomme vanillestang og “vanillesukkeret” i en gryde.
Kog igennem et par minutter.
Rør Melatin sammen med lidt sukker.
Kom det i hindbærrene under omrøring.
Kog igennem et par minutter under omrøring.
Hæld det op i en skål og køl det ned.
Så laves rouladebunden.
Æg op sukker piskes skummende og hvidt.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker og si det i æggeblandingen.
Vend det forsigtigt sammen.
Bred dejen ud på en bageplade i hele pladens størrelse.
Bages ved 200 grader i 6-8 minutter. I min ovn tager det 7 minutter.
Vendes ud på et rent stykke bagepapir, der er drysset med sukker.
Smør den lune bund med hindbærsylt.
Rulles sammen.
Rul et stykke rent bagepapir lidt stramt om rouladen og lad den sætte sig et par timer.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.