Lækre bløde grovboller med kerner og kærnemælk.
Til madpakken, med ost, eller som her med nylavet lækkert blomme-æble syltetøj.
Ingredienser
2 dl. perlespelt
2 dl. vand
3 dl. speltflager
3 dl. kærnemælk
2 dl. vand
50 g. gær
2 tsk. salt
1 spsk. honning
7-800 g. hvedemel
2 dl. speltkerner sættes i blød i 2 dl. vand i 12 timer.
12 timer senere:
Kom kerner med udblødningsvand i røremaskinen.
Kom resten af ingredienserne i. Kom 700 gram hvedemel i til at starte med.
Ælt dejen godt. Hvis den er for våd kommes lidt mere hvedemel i. Det skal være en klistret dej, da flagerne også suger væde, når dejen hæver.
Sæt dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Dejen kommes ud på et meldrysset bord og deles i 16 boller, der trykkes lidt flade.
Bollerne hæver lunt og tildækket 30-45 minutter.
Pensles med vand og sættes i en 250 grader varm ovn.
Bages 7 minutter. Varmen dæmpes til 210 grader og bollerne bager videre i 8 minutter.
Afkøles på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.