Mit første forsøg med græskarkage. Jeg har fundet min opskrift på courgettekage i gemmerne og erstattet courgetterne med græskar. I courgettekagen er der kanel, det er skiftet ud med ingefær og appelsinskal.
Lækker og svampet kage.
Ingredienser
3 æg
150 g. brun farin
1½ dl. olie
150 g. hvedemel
1 dl. hasselnødder
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. ingefær
½ tsk. fint salt
revet skal af ½ appelsin
200 g. hokkaido græskar
Riv græskar og appelsinskal fint. Pas på kun at få det orange med på appelsinen. Det hvide er bittert.
Pisk æg, brun farin og olie sammen.
Hak hasselnødderne helt fint. Jeg har givet mine en tur i foodprocessoren.
Bland hvedemel med bagepulver, ingefær, hasselnødder og fint salt.
Rør melblandingen i æggeblandingen.
Rør græskar og appelsinskal i.
Hældes i en springform og bages 1 time ved 175 grader.
Ingredienser cream cheese frosting
60 g. blødt smør
120 g. flormelis
1 tsk. vanillesukker
100 g. Philadelphia flødeost
Pisk smør og flormelis godt.
Pisk flødeosten i. Pas på ikke at overpiske, så kan glasuren blive tynd.
Bred glasuren ud over den kolde kage.
Ditterholm skriver
Hejsa,Denne kage ser LÆKKER ud! Skal den spises kold eller lun? Vi skal holde Halloween, så jeg skal lige finde ud af hvornår denne skal bikses sammen 🙂 🙂
Lene Tøttrup Strunge skriver
Hej.Tak og den er mega lækker.Jeg bagte den aftenen før vi skulle have den og kom glasuren på, den dag vi spiste den. Men det kunne du også gøre dagen før :-)God fornøjelse med kagen :-)Hilsen Lene
Ditterholm skriver
Det er super, så kan jeg lave den dagen før og slipper for stress på dagen! Hvordan opbevarer du kagen så den ikke bliver tør? Det syntes jeg altid er mit problem 🙁
Lene Tøttrup Strunge skriver
Denne kage opbevarer jeg på køl. Den var stadig lækker og blød efter to dage. Så var den spist ;-)Jeg har en stor skål, der passer over fadet med kagen.
Nikki skriver
Lavede denne kage til min datters klasse og lavede den til halloween kage ved at lave spindelvæv i glasurer ( en del af det kom jeg kakao) og så lavede jeg en portion til hjemme dem lavede jeg til muffins de blev super lækre 🙂 Tak for en god opskrift
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 Rigtig dejligt at høre, at du er glad for opskriften.
Hilsen Lene
Maiken skriver
Kan man bruge philadelhia light? For det er jeg kommet til at købe ved en fejl
Anna skriver
Hvad str spring form er det til