Jeg lavede denne dessert, da jeg blev 50. Sammensætningen af mørk chokolademousse, hindbærcoulis og flødeskum er helt fantastisk.
Cocktailglassene har jeg fundet i IKEA til billige penge.
Opskriften er til 5 personer. Den femte portion er lavet i et bæger “to-go”. Min store pige havde et stramt program i dag, og troede ikke hun kunne nå at komme.
Smid endelig ikke hindbærpulpen ud. Den er fin til hindbærmarcipan. Jeg gemmer mit i fryseren.
Ingredienser chokolademousse
125 g. god mørk chokolade
4 past. æggeblommer
60 g. sukker
3 dl. piskefløde
Ingredienser hindbærcoulis
225 g. frosne hindbær
75 g. sukker
½ polynesisk vanillestang eller 1 almindelig
piskefløde til pynt – ca. 1/4 liter
Chokolademousse
Chokoladen smeltes i vandbad.
Æggeblommer piskes hvide og tykke med sukkeret.
Fløden piskes til let skum.
Den smeltede chokolade vendes i æggeblandingen.
Rør lidt flødeskum i først og vend resten i.
Fordeles i 5 portionsglas.
Sætter sig på køl på ca. 3 timer.
Hindbærcoulis
Mas vanillekornene fra hinanden med lidt af sukkeret.
Kom den tomme stang og hindbær i en gryde med 2 spiseskefulde vand.
Varmes langsomt op og småkoger i 5 minutter.
Passeres gennem en si.
Kom sukker og vanillesukkeret i.
Giv et kort opkog til sukkeret er opløst.
Hældes i en skål og køles ned.
Ved servering lægges et par spiseskefulde hindbærcoulis på hver chokolademousse og en klat flødeskum og et drys frysetørrede hindbær.
Karina Storgaard skriver
Hej. Hvis man nu vil putte moussen på en kage, skal der så lidt husblas i?
Helle skriver
Lene er desværre gået bort (læs om mig) så du skal nok ikke forvente svar