Jeg havde lovet det, og nu har jeg så lavet den. Chokoladelagkage med kirsebær, og der er en sød vanillecreme i. Vanillecremen er Mette Blomsterberg’s og den er altså lækker. Sød, blød og rund.
Der er fødselsdag i familien, og vi bliver mange, så jeg har lavet en stor bund på en bageplade og delt i to. Man kan også bage bunde i springform, så bliver der tre – eller to lidt tykke bunde. Fødselaren elsker vanillecreme, så derfor er der pænt meget creme i. Normalt ville jeg synes, at det halve ville være passende.
Og så har jeg været i Inspiration og fundet et aflangt fad, og jeg bliver mere og mere glad for det. Det er et ret stort fad – 30 x 46 cm. Det er dekoreret af Poul Pava, og det er sådan noget, man bliver i godt humør af at kigge på.
Det er bedst at lave lagkagen dagen før, den skal spises, og så pynte med flødeskum på dagen. Jeg havde ikke tid til at lave den i går, så den er lavet til morgen, og den kunne fint spises i eftermiddag.
Ingredienser bunde
4 æg
150 g. sukker
125 g. hvedemel
25 g. kakao
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
Ingredienser kirsebærfyld
1 glas syltede kirsebær
kartoffelmel til jævning
Ingredienser pynt
½-1 l. piskefløde – mængden afhænger af, hvordan man pynter. Hvis kanten sprøjtes op, bruges en del fløde. Jeg brugte 3/4 liter til den på billedet.
Der er pyntet med chokolade perler. Valhrona “perles” – små fine kugler af ren chokolade og så lidt frysetørret hindbær.
Cremen laves først.
Dernæst jævnes de syltede kirsebær. Kom dem i en gryde med saften og varm op til kogepunktet.
Rør et par spiseskeer kartoffelmel ud i lidt vand.
Tag gryden fra varmen og rør kartoffelmelet i lidt ad gangen, til det har tykkelse som en tyk grød.
Hæld det op i en skål og køl det ned.
Så laves bundene:
Pisk æg og sukker sammen med elpisker, til det er hvidt og skummende. Det tager omkring 10 minutter.
De tørre ingredienser blandes og sies i. Vend forsigtigt massen sammen.
Bred dejen ud på en bageplade.
Bages 6-8 minutter ved 200 grader. I min ovn skal den have 7 minutter.
Vend den ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir.
Del bunden i to og læg den ene på et fad.
Læg kirsebærsovs/grøden over.
Fold en kant af stanniol og læg rundt om.
Læg cremen på.
Læg den øverste bund på.
Lad gerne kagen trække til dagen efter.
Smør toppen med flødeskum og sprøjt kanten op.
Drys med chokolade perler eller hakket mørk chokolade og lidt frysetørrede hindbær.
Eva Amstrup skriver
HEJ LENE :
DENNE SKØNNE KAGE HER , SOM JEG HAR BAGT FØR , KAN MAN KOMME FROSTING PÅ OG EVT LAVE ROSER OMK DEN , NÅR DER NU ER NOGET FLYDENDE I DEN ?
PÅ FORHÅND TAK
MVH EVA
Spisestuen skriver
Jeg tror den er for blød til at smør op med en frosting, men jeg har ikke prøvet 🙂
Hilsen Lene
Jenny Holm Olesen skriver
Hej. Kan man mon lave bundene og fryse dem ned?