Kraftigt inspireret af en opskrift fra Karolines Køkken.
Det er længe siden, jeg lavede den første gang, og det er en af de retter, hvor folk bare ikke kan finde ud af, hvad det er for noget kød, der er i. Og tror det næppe, når de finder ud af, at det er en vegetarret. Oprindeligt er der ris i retten. Dem har jeg erstattet med perlespelt. Jeg kommer også revet selleri i.
Den smager rigtig godt varm, men er også lækker kold. I dag blev den serveret varm med en råkostsalat af rosenkål, hvidkål og æble dryppet med citronsaft.
Jeg stegte champignon, løg og hvidløg i går.
Ingredienser
1 stor bakke champignon
2 store løg
1 fed hvidløg
100 g. perlespelt
100 g. selleri
50 g. hasselnødder
3 æg
2 dl. piskefløde
1 tsk. timian
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Perlespelten koges efter anvisning på pakken.
Champignon, løg og hvidløg hakkes fint og svitses i smør på panden. Det havde jeg så gjort i går og har bare lige hakket det lidt finere i dag.
Nødderne hakkes.
Selleri rives fint og kommes i en skål.
Kom resten af ingredienserne i.
Rør massen sammen og hæld den i et ildfast fad.
Bages ved 200 grader i 45 minutter.
André Graavett skriver
Kan man lave posteien så det bliver smørbart (fx som tartex i tube)?
Spisestuen skriver
Jeg kender ikke tartex i tube, og umiddelbart vil jeg sige nej.
Hvis det skal blive smørbart, skal der sikkert både mere væde, fedt og bindemiddel i, og det har jeg ikke eksperimenteret med 🙂
André Graavett skriver
Bindemiddel er vel godt nok, der er kvinder jo de bedste kokke i verden – smiler!