Jeg hentede Discovery æbler og Kirkes blommer i en frugtplantage i går. Lækkert, friskt dansk frugt.
Jeg blev så lige nødt til at prøve blommer og æbler sammen i syltetøj.
På mit ingrediens-billede mangler vanille. Jeg havde egentlig ikke tænkt, at det skulle i, men det skal det altså. Jeg elsker vanille og gerne polynesisk vanille, så det kom også i.
Hvis syltetøjet skal kunne gemmes i længere tid, kommes der atamon i (se vejledning på flasken).
Og så måtte jeg lige have fat på svigermor. Sveskeblommerne er nemlig snart modne og det er jo en lækker blomme, så dem vil jeg lave noget af. Jeg manglede lige lidt idéer, og det fik jeg så lige. Så der skal laves blommetrifli og råsyltede blommer, når vi når så langt.
Ingredienser
500 g. blommer – renset vægt
500 g. æbler – renset vægt
400 g. sukker
1 polynesisk vanillestang
½ tsk. Melatin
Blommerne halveres og stenen pilles ud.
Æblerne skrælles, og kernehuset skæres væk.
Æbler og blommer skæres i små tern og lægges i en gryde. Æblerne lægges i først.
Vanillestangen flækkes og kornene mases sammen med lidt sukker.
Kom sukker, “vanillesukkeret” og den tomme stang i gryden.
Bring gryden langsomt i kog. Når frugten har smidt saften, simrer syltetøjet i ca. 20 minutter.
Melatin røres sammen med lidt sukker.
Drysses i syltetøjet under omrøring.
Kog et par minutter under omrøring og kom syltetøjet på rene atamonskyllede glas.
Luk glassene med det samme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.