Jeg har længe kigget efter kondenseret mælk. Én af tingene jeg vil prøve med det, er at lave en lækker og blød vanilleis.
Jeg har fået fat på et par dåser, så nu har jeg lavet en vanilleis på kondenseret mælk, og den er blevet så lækker. Det er rent pral, men jeg tror ikke, at det bliver bedre.
Hvis man ikke har ismaskine, kan den godt laves uden. Minimælken byttes så ud med piskefløde. Fremgangsmåden er lidt anderledes:
Piskefløde og vanillekorn piskes til skum og den kondenserede mælk vendes i. Kommes i en form og fryses ned. Da der er et meget lavt vandindhold i massen, krystalliserer isen ikke.
Jeg elsker simpelthen min ismaskine. Det er en DeLonghi ICK5000. Jeg havde først kig på den der hedder ICK6000. Jeg troede, at det var en nyere/større/kraftigere model. Det viser sig så, at den eneste forskel, der er på de to maskiner er farven, og der blev jeg lige nærig. Jeg vil ikke give 300 kroner ekstra for plastik, der er farvet gråt, så det ligner stål, men absolut ikke er det.
Jeg har købt min maskine hos kitchenone.dk i maj til 1.999 kroner, og det var billigt.
Ingredienser
300 g. kondenseret mælk
300 g. piskefløde
1 dl. minimælk
1 polynesisk vanillestang
Skrab kornene ud af vanillestangen og skil kornene ad med lidt sukker.
Pisk kornene ud i den kondenserede mælk. Bland fløden og minimælk i.
Kør blandingen på ismaskine. Det tager ca. en halv time, og så er der lækker, lækker vanilleis.
camilla lund skriver
Bruger du den kondenserede mælk direkte fra dåsen? Du koger den ikke først? Tak for en god blog og lækre opskrifter i massevis. Jeg har prøvet mange af dem, altid med stor succes. Denne må så absolut også afprøves 😉
Spisestuen skriver
Jeg bruger den direkte fra dåsen 🙂
Rigtig god fornøjelse med isen. Den er skøn 🙂 og mange tak for de søde ord <3
Hilsen Lene
karina Rasmussen skriver
Jeg skal lave den version hvor den ikke skal i ismaskine, er det så 1 dl fløde + 300g fløde, og hvor meget 300 g fløde.
Spisestuen skriver
Det er det lige præcis Karina 🙂 og du skal så bruge 400 g. fløde i alt og det er ca. 4 dl.
Godt nytår til dig.
Hilsen Lene
Louise skriver
Ser lækkert ud. Er ikke lige med på hvad du mener opskriften er hvis man laver det i en ismaskine eller uden. Kan du hjælpe mig med det?
Spisestuen skriver
Hvis du laver den uden ismaskine, bruger du 4 dl. piskefløde, 300 gram kondenseret mælk og korn fra 1 vaniljestang.
Du pisker fløden til blødt skum sammen med vaniljekornene og så vender du den kondenserede mælk i flødeskummet.
Kommer i en beholder og på frost.
Hvis du laver det med ismaskine, røres ingredienserne sammen (som listet under ingredienser) og fryses ned på maskinen.
Hilsen Lene