Det stenalderbrød jeg bager, er stort set efter Thomas Rhode’s opskrift. Jeg kommer lidt mindre salt i, men ellers er det hans opskrift jeg bruger, og de 600 gram nødder, frø og kerner varierer jeg også somme tider. I den oprindelige opskrift skulle der græskarkerner i, men det havde jeg ikke i dag, så der kom hasselnødder i. Så man blander de nødder, kerner og frø man godt kan lide. Der skal bare være 600 gram i alt.
Sommetider smider jeg alle de tørre ingredienser en tur i foodprocessoren først. Så tager det lige knap så lang tid at tygge brødet 😉
Olien kan erstattes af vand.
Der kan tilsættes 100 g. grofthakket god mørk chokolade til dejen. Det smager godt.
Jeg overvejede på et tidspunkt at gange portionen op og så bage det i min rugbrødsform. Den idé er jeg gået væk fra, da jeg synes, at så store skiver bliver for voldsomme. Det er et brød, der mætter rigtig godt.
Det skal opbevares på køl. Vi har svært ved at nå at spise det, så jeg plejer at skive det og komme det på frost med det samme. Så er det nemt at tage et par skiver ud ad gangen.
Ingredienser
100 g. valnødder
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
100 g. solsikkekerner
100 g. sesamfrø
100 g. hørfrø
1 tsk. salt
5 æg
1 dl. olivenolie
Kom alle tørre ingredienser i en skål.
Pisk æg og olie let sammen.
Rør det hele sammen.
Hæld massen i en form. Jeg bruger en sandkageform på ca. 1½ l.
Bages ved 160 grader i 1 time nederst i ovnen.
Køler af på rist.
Hanne Frederiksen skriver
Nødder bør ikke findeles i foodprocessor. Det gør at olien harsker under bagning. Så det er et dårligt råd.
Mvh Hanne.