Ristede og krydrede kikærter. Sprøde og lækre som snacks eller som topping på salaten eller en gryderet.
Jeg har kogt kikærterne selv, men man kunne sagtens købe en dåse og lave det af.
Krydderierne der skal i, kan man jo lege lidt med, og komme det i, man godt kan lide.
Ingredienser
200 g. tørrede kikærter (på billedet er de kogte)
2 laurbærblade
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret chili
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
Kikærterne sættes i blød i 12 timer i rigeligt vand.
Skylles og kommes i en gryde med rigeligt vand, laurbærblade, 3 fed hvidløg og salt. De koges lidt længere tid end normalt, så de er bløde, ca. 1½ time. Dryppes godt af i en si.
Kommes i en skål og overhældes med olivenolie, chili, koriander og salt.
Bredes ud på bagepapir og bages i ovnen ved 150 grader varmluft i 1-1½ time.
Rør i dem et par gange undervejs. De skal blive helt tørre og sprøde.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.