Det var vist sønnens tur til at blive forkælet, så derfor var desserten i dag pæretærte med creme fraiche. Jeg prøver at dele sol og vind lige, og har en dejlig familie, der elsker mad – især at spise den 😉
Om få uger kommer der clara friis pærer, og de er super lækre til pæretærte.
Opskriften er fra en af bøgerne fra Karolines Køkken, og jeg har fundet den på arla.dk.
Ingredienser
150 g. smør
240 g. hvedemel – 4 dl.
125 g. sukker – 1½ dl.
1 tsk. vanillesukker
½ tsk. stødt ingefær
1 æg
1 spsk. vand
4 pærer
creme fraiche til servering.
Jeg lavede dobbelt portion i et stort fad, men ellers passer portionen til en almindelig tærteform.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at komme mel og smør i foodprocessoren og køre kort.
Bland sukker, vanillesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand.
Læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform. Del dejen i to og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene i formens bund og skær dejen til, så den passer.
Pærerne skrælles og deles i to. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer med den buede side opad.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
Pensl med koldt vand og drys med sukker.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Server tærten lun med creme fraiche.
susanne skriver
Hej,
Har nu fulgt og prøvet en del af dine opskrifter. Jeg synes det er en meget flot og fin side du har, med gode opskrifter og smukke billeder. Det kan du godt være stolt af:-)
Hilsen Susanne
Spisestuen skriver
Hej Susanne 🙂
Tusind tak for de søde ord. Det varmer og er skønt med feedback 🙂
Hilsen Lene