Jeg ville finde på en lille sprød og sød ting til desserten i dag.
Vi skal have mangois og jordbæris til, og her passer denne lille lækre sag altså bare godt til.
Jeg har brugt Callebaut 58% chokolade til at smøre bunden på makronerne med. Jeg har valgt den, både fordi den smager fantastisk, og fordi den kommer i fine små knapper, og det passer lige med en chokoladeknap til en makron.
Jeg har “snydt” lidt og lagt chokoladen på de varme makroner, så jeg har sprunget temperering af chokoladen over.
Der bliver 52 små makroner af portionen. Det var der så ikke, da de havde fået chokolade på… mums! De er gode, når man nu skal rose sig selv lidt…
Ingredienser
125 g. hasselnødder
150 g. sukker
2 æggehvider
god mørk chokolade til at smøre på bunden
Hasselnødder køres helt fint i foodprocessor eller blender.
Kom sukkeret i og kør, så det er blandet sammen.
Kom æggehvide i og kør et par minutter.
Kom dejen i en sprøjtepose, det er nemmest, og her er det smart lige at komme posen i en lidt høj smal ting, hvis man ikke lige har et par ekstra hænder. Og klip først hul i posen, når den er fyldt.
Sættes på plade. Der blev 52 styk ud af portionen. Jeg satte dem af med god plads i mellem sig. Det er ikke nødvendigt, for de løber ikke rigtig ud.
Bages ved 175 grader i 15 – 20 minutter. Mine fik 17 minutter.
Vend dem på hovedet på et rent stykke bagepapir lige når de kommer ud af ovnen. Læg en chokoladeknap på hver. Efter et par minutter kan chokoladen smøres ud med en lille spatel eller kniv.
Kom dem på køl et kvarters tid, så chokoladen kan sætte sig.
Lækre sammen med is, eller som de er sammen med en god kop kaffe eller te.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.