Lækker kage fyldt med masser af smag… Sød raw vanille nøddebund, solbærsyltetøj i midten og en lækker blød chokolade ganache på toppen.
Jeg havde egentlig tænkt mig, at der skulle have været karamel i stedet for solbærsyltetøj, men jeg havde ikke lige tid til at koge en dåse kondenseret mælk i tre timer i dag. Så det bliver en anden dag, og så kommer der måske også noget kaffe i… Den idé ligger lige på lager. Og solbær er altså lækkert til chokolade.
Hvis man ikke er så vild med solbær, så brug gerne hindbær eller jordbær. Men jeg synes, der skulle solbær i i dag, da jeg næsten lige har lavet solbærsyltetøj.
Det er ikke en kage, man kan spise de store stykker af, derfor er den lavet i en lille springform på 18 cm.
Ingredienser
50 g. cashewnødder
75. paranødder
100 g. dadler
50 g. kokosolie
½ tsk. vanillepulver
solbærsyltetøj – hvis der vælges en uden sukker, er kagen paleo-venlig
2½ dl. piskefløde
100 g. Valhrona Caraibe – mørk 66% chokolade
Varm fløden til næsten kogepunkt og hæld den over chokoladen. Rør godt til chokoladen er helt smeltet. Kom husholdningsfilm helt ned på massen og køl den ned.
Hak dadler i foodprocessoren.
Kom nødder, vanillepulver og kokosolie i og kør et par minutter.
Læg bagepapir i bunden af en 18 cm. stor springform. Gøres nemmest ved at lægge papiret over bunden og så sætte “ringen” på bagefter. Sæt evt. en plastkagestrimmel i formen.
Bred nøddemassen ud i springformen.
Smør syltetøj ud over bunden.
Pisk chokoladeganachen kort igennem med el-pisker, og bred den ud over kagen.
Dæk kagen til og lad den sætte sig på køl et par timer.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.