Igen en kyllingeret og så er simremad er bare lækkert, når det står der og hygger sig, og duften breder sig i huset.
I dag har jeg kommet grønne bønner i, fordi jeg vil have ryddet lidt ud i min fryser, men ellers kan man jo komme de grønsager i, man har lyst til. Peberfrugt er godt at komme i. Det skal helst i til allersidst, så det kun lige får et par minutter, synes jeg.
Jeg har lavet kartoffelmos til. Det synes jeg godt kan lade sig gøre på denne årstid med bagekartofler. Det bruger jeg i øvrigt helst til kartoffelmos.
Jeg laver kartoffelmos helt simpelt. Bagekartofler skæres i mindre stykker og koger møre i 20-25 minutter. Vandet hældes fra og kartoflerne moses med elpiskeren. Så kommer jeg minimælk i, til konsistensen passer, og smager til med salt. Jeg har tidligere kommet smør i, men det gør jeg ikke mere. Det smager for øvrigt rigtig godt at komme et par fed hvidløg i sammen med kartoflerne og mose dem med.
Ingredienser
500 g. kyllingekød i tern
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk. chilipulver
1 spsk. sød paprika
ca. 1 tsk. salt
2-3 laurbærblade
1 ds. hakkede flåede tomater
3 spsk. tomatpure
1 dl. piskefløde
250 g. frosne grønne bønner
Kyllingen skæres i tern. Løg og hvidløg hakkes fint.
Kyllingen brunes i lidt olie og smør.
Løg og hvidløg kommes i og brunes med et par minutter.
Chili, paprika og salt kommes i og svitses lige kort af.
Kom flåede tomater, tomatpure, vand og laurbærblade i.
Læg låg på og skru ned, og lad retten småsimre 1 – 1½ time.
Kom piskefløde og bønner i og kog ind i nogle minutter og smag til med salt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.