Jeg har overvejet det tit, men det er aldrig rigtigt blevet til noget. Nu skal det så være. Jeg vil lave ketchup. Jeg skal jo en dag forsøge mig ud i at lave pølser/medister, og så er det da lækkert med en god ketchup til.
Jeg har valgt at komme chinese five spice krydderi i min ketchup. Jeg er ret vild med det. I små mængder giver det en fin varme og underbygger smag.
Balsamisk blomme eddike kan erstattes med en almindelig mørk balsamico. Nu har jeg jo blommeeddiken i skabet, og den smager helt fantastisk.
Jeg kunne ikke helt bestemme mig for, om det skulle blendes eller passeres gennem en sigte. Jeg har valgt at blende det. Jeg synes ikke, det behøver at være helt glat. Hvis man gerne vil have en helt glat ketchup passeres den gennem en sigte, når den har småsimret et par timer, og så tilbage i gryden sammen med sukker og koge ind.
Jeg har kommet atamon i. Det kan undlades, hvis man fryser ned i mindre portioner – eller bare spiser virkelig meget ketchup.
Ingredienser
1 kg. tomater
3 æbler – 300 g. renset vægt
5 små løg – 300 g. renset vægt
3 fed hvidløg
2 tsk. sennepspulver
1½ tsk. chili
½ tsk. chinese five spice
2 dl. eddike
½ dl. balsamisk blommeeddike
200 g. brun farin
Løg, hvidløg, tomater og æbler hakkes groft.
Løg og hvidløg svitses i en sjat olivenolie til de er bløde og gennemsigtige.
Kom resten af ingredienserne, bortset fra brun farin, i.
Rør godt rundt og læg låget næsten helt på. Der skal kunne slippe lidt damp ud, så det kan koge lidt ind. Lad simre et par timer.
Findeles med stavblender eller kommes i blenderen. Kom det tilbage i gryden og kog lidt ind sammen med sukker under omrøring. Smag til. Måske skal der mere sukker eller mere eddike i. Det kommer lidt an på, hvor modne tomater og hvad slags æbler, der bliver brugt.
Tag gryden fra varmen og rør 2 tsk. atamon i. Hældes på atamon-skyllede glas.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.