Jeg er blevet noget begejstret for at lave is, og specielt på denne måde, hvor det er uden æg, og bare en hurtig tur i blenderen og så i ismaskinen bagefter.
Jeg har i dag brugt frosne jordbær. Det gør måske processen knap så hurtig, men nemt, det er det. Når der er skønne danske jordbær, kommer de bare i blenderen med resten uden at blive kogt først 🙂
Min plan er at servere den som dessert til næste familiemiddag sammen med mangoisen, og så skal jeg lave en sprød lille kage til, men det bliver først på onsdag, at jeg får lavet dem.
Ingredienser
300 g. frosne jordbær
100 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
saft af ½ citron
2½ dl. piskefløde
Jordbær og sukker varmes langsomt op og koges kort igennem.
Hældes op i en skål og køles ned til køleskabskold.
Kom jordbærmassen og resten af ingredienserne en hurtig tur i blenderen, og kom det på ismaskinen.
Fryser ned på ca. 30 minutter.
Julia Olsen skriver
Hej Lene!
Mums hvor ser den is bare god ud! Kan se at isen er rørt i en ismaskine med kompressor. Jeg har lige fået en i gave og skal have gang i den når jeg flytter i lejlighed om en par måneder. Jeg kan se det er fløde is, men har du prøvet hvordan maskinen reagerer på mælke is? hvis du har bliver den så “silke blød”eller hård? 🙂
Spisestuen skriver
Hej Julia 🙂
Tak skal du have – det er også en ret lækker is 🙂
Jeg har ikke lavet en rigtig mælkeis, men jeg er sikker på, den ville blive silkeblød det første døgns tid. Så kan det godt være, den bliver mere hård senere.
Konsistensen på købeis kan du ikke sammenligne med. Der bliver tilsat en helt kemifabrik, for at opnå den, men en is kørt på ismaskine er lækker og blød. Konsistensen er bedst, når isen er ny – i op til 24 timer.
Jeg har prøvet at køre en is lavet af en proteinshake på minimælk, og det blev den lækreste softice – spist direkte fra maskinen 🙂
Hilsen Lene
EVA skriver
Hej Lene
Sidder lige og læser dine is opskrifter, der er en på jordbær – hvor du skriver – kom det på ismaskinen og fryser ned på ca 30 min. vil det sige den bare skal stå i ismaskinen eller skal ismaskinen køre i den halve time . Ja undskyld er måske lidt fatsvag – smiler mvh Eva
Spisestuen skriver
Hej Eva 🙂
Det er et helt fint spørgsmål.
Ismaskinen er bare en kold røremaskine, hvor ismassen fryses ned under omrøring. Der røres derved luft i massen, og man får også en is, der ikke krystalliserer.
Så helt kort: Maskinen kører i ca. ½ time 🙂
Hilsen Lene
Christina skriver
Hejsa,
Vi er nye i det at lave is. Skal fløden piskes eller bare blandes op med jordbærmassen i ismaskinen?
Mvh Asger og Christina