Tja.. Man skulle tro, at det var udgangspunktet for maden her i sommer: “Hvad skal vi komme i piskefløden i dag? – bum bum…
Vi har fået stuvet en del grønsager (og det koster altså noget fløde!). Både kartofler, gulerødder og blomkål. Persillesovs – og her er piskefløde altså også godt.
Til desserter er vinderen her i sommer råcreme. Æggeblommer, sukker, lækker vanille og piskefløde smager bare godt, så er det sagt.
Is har jeg snart lavet i mange afskygninger, og her virker piskefløde som emulgator altså bare eminent. Lækker og blød is kørt på en af mine forholdsvis nye køkkenmedlemmer – DeLonghi ICK5000, og den er jeg super glad for.
I dag blev det barbecuekylling med kartofler og broccoli. Kyllingefileterne brunes i gryde, og så hældes der en smule vand ved – ca. 1 dl. – så småsimrer det en times tid, og så er der klar til piskefløde! En kvart til en halv liter, alt efter hvor mange man er, eller hvor glade for sovs familien er. Herligheden koger ind i nogle minutter, og er klar til servering.
I dag er der ikke dessert. Måske chokolade senere, det ved man aldrig, men jeg skal lave en dessert til i morgen. Jeg har for noget tid siden fundet svigermors gamle kogebog: “Lærebog i huslig økonomi for begyndere”, og i den har jeg fundet en opskrift, der skal afprøves senere. Det bliver hyggeligt. Der skal dog ikke fløde i, men sødmælk 😉
Men piskefløde skal jeg nok få brugt i morgen. Vi skal jo også have sovs…
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.