Der er første skoledag i morgen efter ferien, og der var intet gær i køleskabet, så jeg kunne ikke starte en dej i aftes, som jeg helst ville. Nu er der handlet og jeg har bagt disse grovboller til madpakke i morgen.
Vi har en bager i familien, som har foreslået hævemetoden flere gange. Den har jeg så afprøvet i dag, og det er blevet rigtig gode boller. Metoden går ud på kun at hæve dejen et kvarters tid første gang. Så formes bollerne og de hæver på pladen i 45 minutter. Jeg er dog stadig tilhænger af at komme en lille gærmængde i dejen og lade den hæve længe, men disse boller er rigtig lækre.
Ingredienser
6 dl. lunt vand
50 g. gær
2 tsk. salt
1 spsk. honning
2 dl. solsikkekerner
5 dl. speltflager
ca. 700 g. hvedemel
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først. Kom ikke al hvedemelet i på en gang. Hold lidt tilbage og kom i til passende konsistens, som er en blød og klistret dej. Flagerne suger noget væde, når dejen hæver.
Lad dejen hvile tildækket i et kvarter til den er til at arbejde med.
Formes til 16 boller, der trykkes lidt flade.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Pensl bollerne med vand og kom dem i en 250 grader varm ovn i 5 minutter. Skru ned til 210 grader og bag dem 10 minutter mere.
Afkøles på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.