Jeg havde lovet at give kage, hvis vi fik 100 “likes” på facebook-siden her i weekenden. Det nåede det ikke op på, men næsten, så her fejres 98 “likes”.
Et af forslagene til kage var hindbærsnitter.
Jeg er ikke så vild med den almindelige udgave af hindbærsnitter. Det er det rene gys for mine tænder med mørdej af hvidt mel og sukkerglasuren ovenpå – lidt lige som fingernegle ned ad en tavle..
Jeg har så lavet lidt om på det, kommet nødder i mørdejen, strøget chokolade på toppen og toppet med lidt frysetørrede hindbær. Nogle af dem har fået et drys lakridspulver, og kan man lide lakrids, smager det himmelsk. Det samlede resultat er noget lækkert at sætte tænderne i.
Hvis man ikke har lyst til at lave hindbærsylt selv, kan man bruge noget færdigt hindbærsyltetøj.
Ingredienser hindbærsylt
300 g. frosne hindbær
150 g. sukker
1 vanillestang
½ tsk. melatin rørt sammen med 1 spsk. sukker
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mases sammen med lidt af sukkeret.
Kom hindbær, sukker, vanillesukkeret og de tomme vanillestænger i en gryde.
Varm langsomt op og kog igennem i 5-10 minutter.
Pisk melatin rørt op med 1 spsk. sukker i. Kog igennem under omrøring i 2 minutter.
Hæld op i en skål og lad det køle af.
Ingredienser mørdej
200 g. hasselnødder
150 g. hvedemel
150 g. koldt smør
100 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 æg
Kom nødderne i foodprocessoren og hak dem helt fint.
Kom hvedemel og smør i og kør et par minutter til det er en “smuldret” masse.
Kom sukker i og kør til det er blandet i.
Kom ægget i og kør et par minutter til dejen er samlet.
Kom dejen i en skål og sæt på køl en times tid.
Rul dejen ud i et rektangel på 36 x 32. Det er præcis målet på min bageplade og så bliver dejen ca. ½ cm. tyk.
Jeg synes, det er nemmest at rulle den ud mellem to stykker bagepapir. Klip bagepapiret i den størrelse, dejen skal have, så er det nemmest.
Skær dejen igennem i 4 baner og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i ca. 10 -12 minutter.
Ryk forsigtigt kagen over på en rist, når den kommer ud af ovnen. Køles ned en halv times tid.
Ingredienser top
150 g. god mørk chokolade
frysetørrede hindbær
lakridspulver
Smør to af kage-strimlerne med hindbærsylt.
Chokoladen tempereres ved at komme 100 gram chokolade i en skål over vandbad. Hæld næsten kogende vand fra el-kedlen i en gryde (gryden skal ikke på komfuret, den passer bare godt i størrelsen) og sæt skålen med chokolade i. Rør til chokoladen er smeltet og ca. 50 grader varm.
Kom den smeltede chokolade op i skålen til de 50 gram chokolade, der ikke er smeltet og rør til chokoladen smelter. Den skal nok smelte, man skal bare være lidt tålmodig.
Smør de to sidste baner med chokolade og drys den ene med lakridspulver og den anden med frysetørrede hindbær. Læg forsigtigt kagestykkerne med chokolade ovenpå kagestykkerne med hindbær.
Skær stængerne ud i ca. 5 cm. brede stykker.
Karina Mortensen skriver
Hej Hej
Kan man helt undgå hasselnødder og i så fald – hvad skal de erstattes med?
Hilsen Karina.
P.S. FANTASTISK blog du har:-)
Spisestuen skriver
Mange tak Karina 🙂
Du kan erstatte hasselnødderne med mandler, eller prøv evt. at kigge på min anden opskrift på hindbærsnitter. Den er helt uden nødder:
http://spisestuen.dk/2015/11/hindbaersnitter-runde-og-fine/
Hilsen Lene