I dag har vi fået frikadeller med stuvet spidskål og kartofler.
Til dessert frugtsalat med råcreme.
Frikadellerne har jeg stegt i ovnen. Det er min søde svigerdatter, der har givet mig det tip. De formes og lægges på en bageplade. Sættes i ovnen og steges 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.
Så vendes de og steger færdig 10-15 minutter.
Jeg lavede stuvet spidskål til.
Jeg synes, den nemmeste måde at lave det på, er ved at skære kålen ud, komme den i en gryde og komme vand på, så det lige dækker.
Koge den i nogle minutter.
Hælde vandet fra (husk at gemme til sovsen).
Lad kålen dryppe godt af og kom tilbage i gryden og læg låg på, så holder det sig varmt, mens sovsen laves.
Lav en tyk opbagt hvid sovs med kogevandet.
Tilsæt en kvart liter piskefløde og kog godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Hæld over kålen i gryden.
Frugtsalaten bestod i dag af nektariner, ananas, pærer, vindruer og bananer.
Råcremen lavede jeg af 2 past. æggeblommer pisket med 30-40 gram sukker og kornene fra 1 polynesisk vanillestang. Forsigtigt blandet med en kvart piskefløde pisket til blødt skum – mums!
Normalt ville jeg have brugt 1 polynesisk vanillestang til ½ liter piskefløde, så i dag var det lidt luksus, men det smagte altså bare godt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.