Jeg har set et billede i et ugeblad for snart længe siden af en chokoladeroulade med kirsebær og flødeskum. Den har jeg tit haft lyst til at lave, og nu skulle det være.
Opskriften på rouladebunden er den samme, som jeg bruger til lagkage. Lidt af hvedemelet er bare erstattet af kakao. Hvis der laves lagkagebunde af opskriften, er der til tre bunde.
Jeg ville have jævnet kirsebærrene med kartoffelmel, men det kunne jeg altså ikke finde i skabet, så det blev maizena.
Det er så blevet en mammut-roulade. Bunden kunne godt være en tredjedel tyndere, men den smager præcis, som jeg havde håbet på – uhmm… Og så skal jeg da ud og investere i et aflangt fad, for den præsentation er ikke for god. Det beklager jeg.
Man skal være tålmodig og have en rolig hånd. Roulader er lidt uhåndterbare. Jeg havde fået et forslag til at komme vanillecreme i i stedet for fløde, men det bliver for blødt, når den skal rulles, tror jeg. I stedet har jeg så planer om en chokoladelagkage med kirsebær i ugen, der kommer, og der kommer vanillecreme i.
Tænker her er kage nok til fredagshygge til tre <3
Ingredienser
4 æg
150 g. sukker
125 g. hvedemel
25 g. kakao
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1 glas syltede kirsebær
1-2 spsk. maizena
½ l. piskefløde
50 g. god mørk chokolade
et drys frysetørrede solbær
Kirsebær med saft kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet.
Maizena udrøres i lidt koldt vand og tilsættes under omrøring. Koges igennem under omrøring et par minutter. Hældes op i en skål og filmes helt ned på kirsebærrene og sættes til afkøling.
Pisk æg og sukker skummende, tykt og hvidt med el-pisker. Det skal piskes længe – omkring 10 minutter.
Bland de tørre ingredienser og si det ned i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen.
Smøres ud på bagepapir i bagepladens størrelse.
Bages ved 200 grader i 6-8 minutter. Tages ud og vendes over på et stykke sukker-drysset bagepapir. Læg et hårdt opvredet viskestykke over.
Pisk fløden til skum og gem noget til at smøre udenpå rouladen. Smør resten på rouladebunden og fordel kirsebærmassen over.
Rulles sammen.
Stilles på køl nogle timer til den skal serveres. Gerne samme dag.
Ved servering stryges den op med flødeskum og pyntes med chokolade. Jeg har smeltet lidt mørk chokolade, og kommet det i et lille cornet og sprøjtet det ud over rouladen. Man kan også bare komme grofthakket chokolade på. Og så er der et lille drys finthakket frysetørrede solbær ti sidst.
Letten skriver
Hvor finder jeg opskriften på dine lagkagebunde??
Letten skriver
Ej hvor er jeg dum. Den er jo lige her
Lene Tøttrup Strunge skriver
Godt du fandt den 🙂 Håber det bliver godt 🙂