Jeg bruger en helt almindelig frikadellefars til bollerne. Den skal være lidt fast i det.
Jeg havde lige en pakke hakket grisekød tilbage i fryseren. Jeg er begyndt at hakke selv igen, og pludselig er hakkekød ikke helt så mystisk mere. Det synes jeg ellers godt, det kan være. Lige på kanten til at være lidt uhyggeligt 😉
Jeg ved, at mange har et næsten religiøst forhold til, hvordan boller i karry skal være, så det her er bare min version, som vi godt kan lide det her i familien.
Jeg synes, gulerødder passer helt perfekt til karrysovs. Sommetider kommer jeg dem også i sovsen, men det er pænere, når de ligger ved siden af.
De røde ris fra Rømer har jeg købt ved netspiren.dk. Sidst, jeg havde røde ris, var de fra Urtekram og fundet på sportvare-reolen i Netto. Det er fuldkornsris med en fantastisk farve, og så smager de bare rigtig godt.
Ingredienser kødboller
500 g. hakket grisekød
1 løg
1 æg
2 spsk. hvedemel
1 dl. minimælk
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Jeg synes, det er nemmest med foodprocessor til fars. Hvis man ikke bruger sådan en, røres alle ingredienser bare sammen i en skål.
Skræl løget. Skær det i kvarte og kom det i foodprocessoren.
Kom resten af ingredienserne i og kør til en sammenhængende fars.
Kommes i en skål og hviler på køl en times tid.
Formes til boller og kommes i kogende vand. Småsimrer i 20-30 minutter.
Sluk for panden/kryden og lad kødbollerne blive i vandet, mens karrysovsen laves.
Ingredienser karrysovs
50 g. smør
½ finthakket løg
1 æble i små tern
2-3 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
4 spsk. hvedemel
ca. ½ l. kogevand fra kødbollerne
1 dl. piskefløde
smages til med salt
Smelt smørret i en gryde. Kom løg og æble i. Steg i et par minutter.
Kom krydderierne i og svits dem kort (nogle sekunder).
Kom melet i og rør det godt sammen.
Tilsæt kogevandet fra kødbollerne lidt ad gangen.
Kom piskefløden og kog godt igennem. Smag til med salt.
Hæld sovsen over kødbollerne og servér. (Jeg er ikke helt tilfreds med farve-gengivelsen på det nederste billede. Det bliver en fin gul karry-sovs.)
Serveres med kogte gulerødder og ris.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.