Det er ved at være lidt tid siden, jeg har leget med en ny opskrift på noget kage, så det skulle være i dag.
Boghvede cookies uden hvidt mel og hvidt sukker. De er sødet med dadler og vanille, og jeg er ret vild med dem. Dejen laves på foodprocessor, og er både nem og hurtig at lave.
Jeg har lavet en basis-udgave. Jeg er lidt nærig med at lave kageforsøg med den gode chokolade 😉 Men chokolade skal der i en dag og så tænker jeg, at en variant med kanel ville være godt – måske til jul.
Grofthakkede nødder tror jeg også, der kommer i en anden gang.
I min første opskrift var der en smule mere kokosolie i og jeg lavede runde kager. Jeg har nu reguleret lidt på kokosoliemængden og rullet dem ud i stedet for. Begge metoder virker, men jeg synes det er hurtigst at rulle dejen ud. Jeg har også bagt dem i lidt længere tid, så de er mere sprøde.
Ingredienser
150 g. dadler
150 g. boghvedemel
50 g. kokosolie
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver (eller 2 tsk. vanillesukker, men så er de ikke sukkerfrie)
1 æg
Kom dadlerne i foodprocessoren først og kør et par minutter.
Kom boghvedemel, kokosolie, vanillepulver og bagepulver i.
Kom ægget i og kør kort, så dejen samles.
Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir og skæres i den ønskede størrelse med pizzaskærer eller en skarp kniv.
Man kan også trille dejen til valnøddestore kugler og trykke dem godt flade.
Bages ca. 15 minutter ved 175 grader midt i ovnen og afkøles på rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.