Opskriften er svigermors, og det er mange år siden, jeg har fået den skrevet ned. Vi fik den ved et besøg i sommerhuset, så derfor passer det så fint, at jeg laver den nu, hvor vi også er i sommerhus og får besøg af resten af familien.
Her er ikke en bageform i størrelsen 22 x 35, som egentlig skulle bruges, så jeg har lavet dobbelt portion og brugt ovnens bradepande.
Ingredienser listet her, er til en kage, der bages i en form på 22 x 35.
Ingredienser kage
3 dl. sukker
3 æg
2 dl. mælk
3 dl. mel
2 spsk. kakao
3 tsk. bagepulver
3 tsk. vanillesukker
200 g. smeltet smør
Ingredienser glasur
200 g. flormelis
150 g. kokosmel eller 75 g. havregryn
2 spsk. kakao
7 spsk. kold kaffe
100 g. smeltet smør
Sukker og æg piskes godt.
Mel blandes med de andre tørre ingredienser og blandes i skiftevis med mælken.
Til sidst vendes det smeltede smør i.
Kagen kommes i en bradepande på ca. 22 x 35 og bages i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Glasuren røres sammen og kommes på den kolde kage.
jeannie skriver
Hej igen :). Nogen ide om der kan bruges kærgården i glasuren? Hilsen Jeannie
Spisestuen skriver
Det kan du godt, men så bliver glasuren mere blød i det 🙂
Hilsen Lene
Mie skriver
Kan man erstatte kaffen med noget andet?
Spisestuen skriver
Du kan erstatte det med vand 🙂
bettina skriver
skal lige sige i vores køkken på plejehjem er der mere kage og fyld ovenpå din ligener kun fyldet
Else skriver
Kan kagen fryses?
Kirsten skriver
Hej. Den ser god ud. Er den fryseegnet? ☺