Bunden er den samme som i grønsagstærte med kylling. Toppen er stort set også den samme.
Tærten kan laves i mange variationer. Brug ca. 350 g. grønsager og 200 g. kogt eller stegt kød. Det er en god måde at få brugt en rest kød eller grønsager på.
En salat med citron- og hvidløgsdressing passer rigtig godt til.
Ingredienser til bund
10 g. gær
1 dl. lunt vand
½ tsk. salt
80 g. fuldkornsspeltmel
80 g. hvedemel
Ingredienser til fyld
350 g. blomkål
1 pakke bacon (150 gram)
200 g. stegt barbecue kylling – alm. kylling kan sagtens bruges.
Ingredienser til top
3 æg
250 g. hytteost
2 fed finthakket hvidløg
friskkværnet peber
100 g. revet cheddar
Start med bunden. Ælt alle ingredienser sammen og stil dejen til hævning lunt og tildækket i 1 time.
Del blomkålen i mindre buketter og kog dem nogle minutter.
Steg bacon sprødt. Jeg steger altid bacon i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader.
Pisk æg, hytteost og hvidløg sammen. Krydr med peber. Salt er ikke nødvendig.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform, der er smurt med lidt olie. Skær overskydende dej væk.
Kom den afdryppede blomkål i.
Skær kylling i små tern og bacon i mindre stykker og kom det på.
Hæld æggeblandingen over.
Drys med revet ost.
Bages i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.