Lækre boller til pålæg, ost eller hvad man nu har lyst til.
Ingredienser
250 g. hytteost
3 dl. lunt vand
25 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. honning
3 dl. speltflager
100 g. groft speltmel
300 g. hvedemel
Alle ingredienser kommes i røremaskinen. Vand, gær og hytteost først.
Æltes godt og sættes til hævning lunt og tildækket i 1½ time.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og formes til 12 boller, der sættes i en stor bageform.
Dækkes med stanniol eller film og sættes på køl 10-12 timer.
Tages ud af køleskabet og står ved stuetemperatur, mens ovnen bliver varm.
Pensles med vand og sættes i en 250 grader varm ovn. Efter 5 minutter dæmpes varmen til 210 grader og bollerne bager 12 minutter mere.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.