Sommerferie boller med ost og solbærsyltetøj, der blev lavet i går 🙂
Opskriften lavede jeg, da vi var på ferie. Og man behøver bare en stor skål og et decilitermål. Mængden af hvedemel har jeg vejet af i går aftes, men der kommes bare i til passende konsistens, som er blød og klistret, da flagerne suger væde, når dejen står.
Disse boller bagte jeg meget på vores ferie. Dejen er hurtigt æltet sammen om aftenen (gøres nemmest med hånden i en stor skål), og hæver tildækket på køkkenbordet natten over. Formes og hæver mens ovnen varmer op, og så er der lækkert nybagt morgenbrød. Bollerne er også lækre til frokost med pålæg. De kan sagtens ligge til dagen efter uden at blive tørre.
Ingredienser
5 dl. speltflager
5 dl. vand
10 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk honning
450 g. hvedemel
Rør/ælt alle ingredienser sammen. Dejen behøver ikke æltes længe. Gæren gør arbejdet, mens dejen hæver om natten.
Dæk skålen med film og lad stå 10-12 timer på køkkenbordet.
Formes til otte store boller eller 12 små.
Lad dem hæve på pladen, mens ovnen varmes op til 250 grader. Rids bollerne på toppen.
Sæt bollerne i ovnen i 5 minutter ved 250 grader. Skru ned til 210 grader og giv dem 10 minutter mere.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.