Jeg har en kylling fra Løgismose. Jeg bilder mig ind, at jeg kan smage, at det er en kylling, der har haft det godt. Godt smager den i hvert fald.
Jeg har haft en potte med basilikum i vindueskarmen, der har haft det rigtig fint, men den sætter færre og færre skud og laver mindre blade, så jeg har klippet grenene af og putter det hele i kyllingen. Det er også rigtig godt med løvstikke eller timian sammen med citronen i kyllingen.
Vi fik ovnstegte kartofler og en kold sovs med hvidløg til. Kartoflerne er skåret i mindre stykker, vendt med lidt olivenolie og drysset med salt og timian og så i ovnen ved 200 grader ca. 1 time.
Ingredienser
1 hel kylling
1 øko citron
en stor håndfuld frisk basilikum
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Citronen prikkes med en gaffel og puttes ind i kyllingen sammen med basilikum.
Gnid kyllingen ind i olie og drys den med salt og peber.
Lægges i et ovnfast fad og kommes i ovnen ved 200 grader i 1½ time. Jeg ved, at det måske er i overkanten at stege en kylling, men jeg kan bedst lide, når den bliver lidt tør i det 😉
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.