Lækre grovboller med kærnemælk. Gode til madpakken med salat, pålæg og grønt eller med ost 🙂 Dejen røres sammen om aftenen, hæver på køl om natten og bages næste formiddag/morgen.
Jeg fryser gerne bollerne, lige når de er bagt (og kølet ned). Så tager jeg et par boller ud ad gangen, når de skal bruges.
Ingredienser
25 g. gær
3 dl. vand
2 dl. kærnemælk
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 dl. rugflager
1 dl. speltflager
1 dl. solsikkekerner
200 g. groft speltmel
300 g. hvedemel
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Kom gær, vand og kærnemælk i først. Æltes godt igennem.
Dejen kommes i en skål, der dækkes med film og hæver på køl ca. 12 timer.
Dejen vendes ud på et meldrysset bord og deles i 12 stykker.
Lægges på bageplade og hæver lunt en times tid.
Sættes i en 250 grader varm ovn. Bages 7 minutter, så sænkes varmen til 210 grader og de bager videre i 8 minutter.
Afkøles på rist.
Elsebeth skriver
Mit brød brød laves også på vand og kærnemælk. Jeg bruger kun den fra Naturmælk, da det er den rigtige gammeldags slags; det smarte er, at man sagtens kan bruge den til at bage med, selvom den er mere end 14 dage over sidste dato.
Spisestuen skriver
Naturmælk køber jeg også jævnligt. Skønne produkter de laver 🙂