Opskriften er inspireret af Mette Blomsterbergs creme (se den Mettes opskrift HER.) Det er en temmelig sød creme, og den passer fint til frisk frugt. Jeg har reguleret en smule på forholdet mellem sødmælk og fløde.
Det er en stor portion creme, men det var også en stor kage 🙂 se opskriften på Mazarinkage med jordbær HER – og man kan jo altid halvere mængden 😉
Ingredienser
2 vanillestænger
120 g. sukker
50 g. maizena
5 dl. sødmælk
2 æggeblommer
2 bl. husblas
5 dl. piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min.
Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud. De mases sammen med lidt af sukkeret.
Kom 3 dl. mælk og de tomme vanillestænger i en gryde og kog op.
2 dl. mælk, vanille, sukker og maizena piskes sammen. Pisk æggeblommerne i.
Når mælken koger, hældes vanille-blandingen i gryden og der piskes, mens cremen koger nogle sekunder og tykner.
Tag gryden af varmen og kom husblassen – vreden fri for vand – op i den varme creme og pisk godt.
Cremen hældes op i en skål og dækkes til med film – helt ned på cremen.
Køles ned og sættes i køleskab mindst 1 time.
Den kolde creme piskes ensartet.
Piskefløden piskes til let skum og vendes forsigtigt i cremen.
Cecilie Jacobsen skriver
Hvilke vanillestænger har du brugt? 🙂
Spisestuen skriver
I denne creme har jeg brugt almindelige bourbon vaniljestænger 🙂
Heidi lilholm skriver
Hej
Jeg vil lave en browniebund med vanillecreme og pynte med frugter.
Er den vanille creme stiv nok eller skal jeg benytte mindre fløde og mere husplas?
Spisestuen skriver
Jeg pyntede med jordbær, og det bliver rigtig godt.
Det er jo ikke en mousse, så den bliver ikke fast, men er en dejlig blød creme.
Hvis du mere leder efter noget, der får fastere konsistens, kan man fint prøve at gøre, som du foreslår 🙂
Birgitte skriver
Kan cremen fryses?
Spisestuen skriver
Jeg har ikke prøvet at fryse den, så det er jeg ikke sikker på Birgitte, men da der er husblas i, burde den kunne komme i fryseren 🙂
Camilla Kristensen skriver
Hej.
Er denne creme for blød til en tærte med jordbær? og er mængden på denne portion passende?
Spisestuen skriver
Jeg synes den er perfekt også til jordbærtærte. Portionen er nok lidt stor til en almindelig tærteform. Jeg vil synes, den skal halveres 🙂