Jeg havde fået købt alt for mange tomater i sidste uge, og fryseren er løbet tør for tomatsovs, så der er blevet lavet en portion i dag.
Jeg fryser ned i ca. 200 gram’s portioner, så er der til pizza, kødsovs, gryderetter, supper og hvor man ellers bruger en god basis-tomatsovs.
Det får lige en tur med stavblenderen, inden det bliver frosset ned, så synes jeg, der er større anvendelsesmuligheder.
Ingredienser
god olivenolie
2 store løg
4 fed hvidløg
800 g. friske tomater
2 ds. flåede tomater
revet skal af en kvart citron
2 tsk. timian
friskkværnet peber og salt
Hak løg og hvidløg groft og svits et par minutter i olivenolie.
Hak tomaterne groft og riv citronskallen fint.
Kom friske tomater, citronskal, flåede tomater, timian, peber og salt i.
Læg låg på og lad simre. Gerne en times tid eller to.
Smag til med salt og en smule sukker.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.