Syrlige rabarber i en sød kage – mums!
I dag har jeg brugt frosne rabarber. De behøver ikke tø først, men bagetiden forlænges lige med et par minutter.
Ingredienser (18 stk.)
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1½ dl. smagsløs olie eller smeltet smør
200 g. sukker
2 æg
korn af 1 vanillestang
2 dl. kærnemælk
100 g. marcipan i små stykker
300 g. rabarber i små stykker
Pisk æg, sukker, olie og vanillekorn godt.
Bland mel, bagepulver og natron.
Kom melblandingen i æggeblandingen sammen med kærnemælk og rør sammen.
Vend rabarber og marcipan i dejen.
Fordel dejen i 18 muffinsforme.
Bages i 20 – 25 min. ved 200 grader.
Bente skriver
Hejsa
Kan man bruge mælk i stedet for kærnemælk?
Jeg har næsten aldrig kærnemælk i huset 🙁
Spisestuen skriver
Hej Bente 🙂
Du kan erstatte kærnemælk med yoghurt naturel, a-38, tykmælk eller andet surmælksprodukt.
Hilsen Lene
Stine skriver
Vil man kunne pynte dem med noget topping? Kan du anbefale noget? ☺️
Vibeke skriver
Hej Lene:)
Min 9-årige datter har netop lavet disse muffins, og blev desværre snydt af, at der mangler at stå sukker ved første skridt: “Pisk æg, olie og vaniljekorn godt”. Håber du kan tilføje det, så andre ikke falder i fælden…
Jeg måtte yde førstehjælp, da jeg smagte dejen, og vi tilføjede sukker helt til sidst – vi glæder os nu til at få dem ud af ovnen og smage! 🙂
Vh Vibeke