Disse knækbrød er blevet uundværlige i køkkenet. Jeg er først for nylig begyndt at komme chia-frø i. De kan udelades af opskriften, men det er jo små frø pakket med god næring, så jeg synes, de hører hjemme her.
1 dl. hørfrø
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 dl. olie
1 dl. sesamfrø
1 dl. knækket boghvede
1 dl. solsikkekerner
2 spsk. chiafrø
2 dl. fuldkornsrismel
1 dl. fuldkornsmajsmel
Hørfrø, vand, salt og olie hældes i en skål og står tildækket på køkkenbordet i 1 time – gerne 2.
De tørre ingredienser blandes.
Rør de tørre ingredienser i de våde. Det bliver en tyk, fedtet masse.
Dejen deles i tre.
Hver klump rulles ud mellem to stykker bagepapir.
Skæres med pizzahjul eller en skarp kniv.
Bages 20-25 min. ved 175 grader til de er gyldne.
Køler af på rist og opbevares i kagedåse med et stykke køkkenrulle i bunden.
Bebs skriver
Jeg har fornylig købt chiafrø og har indtil videre bare lavet “grød” af dem, det er helt fint, men er lun på tanken om at bruge chia frø i bagværk. Jeg læser her, at du lægger hørfrøene i vand – hvad med chia frøene? Skal de ikke også lægges i blød inden de bruges til dej?
Vh Bebs
Spisestuen skriver
Chia frø er også bare skønne 🙂
Til knækbrødene lægger jeg dem ikke i blød 🙂
Hvis du er glad for Chia frø, så prøv evt. at se indlægget om Chia brød: http://spisestuen.dk/2013/06/chia-broed/ det er også super lækkert 🙂
Hilsen Lene