Dej
3 dl. lunt vand
50 g. gær
2 æg
75 g. sukker
½ tsk. salt
100 g. blødt smør
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
ca. 650 g. hvedemel
Fyld
200 g. blødt smør
175 g. sukker
2 spsk. kanel
Pensling
1 æg pisket sammen med 2 spsk. mælk
Alle ingredienser til dejen kommes i røremaskinen. Gær og vand kommes i først. Hold lidt af melet tilbage. Melmængden kan godt svinge lidt.
Køres til en blød og lidt klistret dej.
Dejen sættes til hævning lunt og tildækket i ca. 30 min.
Ingredienser til fyld røres sammen med el-pisker.
Dejen rulles ud til et rektangel på ca. 50 x 40
Smør smør/kanel/sukkerblandingen på dejen.
Rul den sammen på den lange led og skær i 16 stykker. Nemmest med en brødsav.
Læg sneglene på bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min. her i sommervarmen. Når det er koldere, skal de hæve 45 min. til en time.
Sneglene pensles med æg/mælk.
Sneglene bages ca. 15 min. ved 210 grader.
Fatoss skriver
Hej jer er vild med dine opskrifter, og den måde du hurtigt kommer frem i opskriften… Der er nogle der skriver på en indviklet måde så det er dejligt med nogle læselette opskrifter 🙂
Jeg tænkte bare lige på om du mon ved hvor mange kalorier der ca vil være i 1 kanelsnegl???
Spisestuen skriver
Dejligt, at du kan lide mine opskrifter 🙂 Det er skønt med feed-back.
Normalt energiberegner jeg kun på mine fastemåltider, men har lige fået tastet kanelsneglene ind.
Der er 347 kcal. i en kanelsnegl, når du laver dem i samme størrelse som mine.
Der er 335 kcal. i 100 gram.
Hilsen Lene
Sandra Hansen skriver
Hej Lene
Jeg undrer mig over, om der ikke skal brun farin i remonce? Synes dine snegle, ser så brune ud indeni, men er det bare kanelen?
Mvh Sandra
Spisestuen skriver
Det er bare kanelen 🙂