Ingredienser
100 g. smagsløs olie – solsikke er fint
150 g. brun farin
1 æg
100 g. kamutmel
50 g. havregryn
2 tsk. vanillesukker
½ tsk. bagepulver
100 g. grofthakkede hasselnødder eller 100 g. grofthakket god chokolade – eller begge dele måske 😉
Olie, brun farin og æg piskes godt sammen.
De tørre ingredienser blandes sammen og røres i.
Sættes på plade med to spiseskeer og trykkes lidt flade med en gaffel.
Der bliver ca. 15 store eller 30 mindre af portionen.
Bages ved 175 i 17-20 min.
Tanja skriver
Hejsa jeg vil gerne bage nogle småkager du har lavet. Men man skal bruge kamutmel hvad er det ? Er der andet man kan bruge i stedet for ? Mvh tanja
Spisestuen skriver
Hej Tanja 🙂
Kamut er en gammel hvedesort, der smager helt fantastisk. Det er 100% fuldkornsmel og kan købes i Coop’s butikker, helsekostforretninger og på nettet.
Jeg har ikke prøvet at lave småkagerne med andet mel, men en anden fuldkornsmel kan måske bruges – fuldkornsspelt eks. Det er da et forsøg værd 🙂
Hilsen Lene
Tanja skriver
Mange tak for svaret 😉 jeg vil da prøve at købe det vil nu helst gå efter hvad der står i opskriften så ved man at det smager godt .
Spisestuen skriver
Korrekt 🙂 Så ved du, hvordan resultatet bliver.
Jeg er sikker på, at du nok skal få brugt kamutmelet, for de småkager smager så lækkert! 🙂