Emma skal have kage med til klassen i morgen, så vi har bagt Fredagskagen. Jeg har fået opskriften af en veninde, der har fået den af en anden…. Så jeg ved ikke helt, hvor den kommer fra. Det er en saftig og svampet kage.
Stykket på billedet er skåret af en lidt lun kage, og det bliver ikke så pænt. Det bliver fine stykker, når kagen er kold 😉
Ingredienser kage
300 g. blødt smør
500 g. sukker
4 æg
1 ds. ferskner – afdryppet, men gem ½ dl. af saften
½ dl. saft fra fersknerne
250 g. gulerødder
1 spsk. vanillesukker
2 tsk. natron
200 g. kokosmel
550 g. hvedemel
Ingredienser glasur
3-400 g. flormelis
friskpresset appelsinsaft
Pisk smør, sukker og æg godt. Vi brugte røremaskinen, men man kan godt bruge en el-pisker.
Blend de afdryppede ferskner, saft og gulerødder.
Kom æggeblandingen op i en stor skål, og kom fersken/gulerodsblandingen op i. Rør sammen.
Bland kokosmel, hvedemel, vanillesukker og natron og vend det i.
Kommes i en stor bradepande (ovnens).
Bages i ca. 35 minutter ved 175 grader.
Rør ingredienserne til glasuren sammen.
Smør glasuren på den kolde kage.
lone jakobsen skriver
Er gulerødderne rå?? Tror ikke min blender kan med rå gulerødder. Knus Lone
Spisestuen skriver
Gulerødderne er rå 🙂
Blendere kan normalt tage rå gulerødder uden problemer. Hvis den ikke kan, så kan du rive dem fint på et råkostjern.
Hilsen Lene