Chia frø er små bitte frø fyldt med gode næringsstoffer. De har et stort fiberindhold og giver et saftigt brød.
Brug brødene som tilbehør til aftensmaden eller i madpakken.
Hvis dejen røres sammen sidst på aftenen, er der nybagt brød til aftensmaden dagen efter.
Ingredienser
10 g. gær
3 dl. lunt vand
2 dl. yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
1 dl. chia frø
1 dl. speltflager
½ tsk. salt
1 tsk. honning
350 g. hvedemel
Rør alle ingredienser sammen. Det bliver en blød og klistret dej.
Kom dejen i en skål og kom film over. Sæt på køl i ca. 16 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den skal ikke æltes, men bare “skubbes” forsigtigt rundt. Jeg bruger kamutmel til at forme i.
Del dejen i 18 stykker og tril hvert stykke i melet.
Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 35 og læg brødene helt tæt. Dækkes med et viskestykke og hæver lunt på køkkenbordet i 1 time.
Brødene bages i 20 min. De sættes i en 250 grader varm ovn. Efter 8 min. sænkes varmen til 200 grader, og brødene bager i 12 min. mere.
Afkøles på rist, før de brækkes fra hinanden.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.