Nytår hos os blev fejret stille og roligt med hyggeligt samvær og god mad.
Eftermiddagen brugte vi ved stranden i det skønneste vejr. En skildpadde latte at lune sig på, da vi kom hjem, var helt perfekt.
Til aften var der bøffer. Super lækre bøffer af oksemørbrad indkøbt hos en rigtig god slagter i Odense. Selv mig, der ikke er vild med kød, kan rigtig godt lide en god bøf. Stegt lidt mere end de fleste bryder sig om – og ikke så stor en bøf 😉
Tilbehør var chili mayo og ovnstegte kartofler, en salat af blandede blade, rosenkål, æble og granatæble med dressing af olivenolie, æbleeddike og honning Dijon, et “misk mask” af løg og champignon. Begge dele skæres groft ud. Steges på panden i smør og der tilsættes rosmarin og lidt piskefløde. Koger ind nogle minutter. Ved servering kommes revet parmesanost på. Det smager så skønt. På tallerkenen er også lidt ketchup fra Stokes, som jeg fandt ved mit sidste besøg hos H.J. Hansen. De havde udsolgt af den almindelige, så jeg fik en med chili med. Den smager godt, men jeg synes, den er for stærk. Det var så kun mig, der syntes det. Chefen kom et gavmildt lag på sin bøf, og syntes det smagte skønt.
Til dessert, var der lidt forskelligt. En syndig og lækker brownie med flødeskum på toppen, frisk ananas med smeltet mørk chokolade – helt fantastisk sammensætning – og en nøddekurv med kirsebæris.
Jeg havde tænkt, at der skulle opskrift på nøddekurve på bloggen, men det bliver ikke i dag. Jeg havde luret en opskrift på nettet, men de blev ikke helt, som jeg havde forestillet mig, så det er en opskrift, der skal leges med i weekenden, tænker jeg.
Teen-pigen havde kæresten på besøg, og han havde lidt fyrværkeri med 😉 Teen er meget lidt begejstret for fyrværkeri, men vi fik alligevel noget sjov ud af de små bordbomber.
Som sådan er jeg ikke fan af nytårsfortsætter, men jeg kan godt lide at stoppe op og mærke efter. Lige tjekke, om der er noget, der skal skrues på, og det er der jo som regel 🙂
Jeg har lavet meget kage og guf de sidste par måneder, og specielt i december. Det har været sjovt og rigtig hyggeligt. Det skal være anderledes i det nye år. Her skal stadig bages og laves guf, men jeg skal have drejet kreativiteten over på mad. Kroppen trænger til, at der skrues op for noget god mad og ned for de søde sager.
Og så skal jeg skabe noget mere tid, til alt det, jeg gerne vil lave 🙂 Det er nok temmelig umuligt, men jeg bliver nødt til at prøve at “skemalægge” mine dage lidt bedre. Jeg vil have tid til at læse bøger. Det er min pause, og her jeg lader op og finder ny energi. Sådan en dag – eller to – begravet i sofaen med en bog, der læses fra start til slut, er lise for sjælen.
Frisk luft og sol på næsen vinder over en del. Jeg elsker at komme ud og få blæst hovedet igennem. Hyggelige shoppingture står også højt på listen, og jeg glæder mig altid til den ugentlige indkøbstur, hvor vi i fred og ro får handlet til den kommende uge.
Haven passer sig selv her i vinteren, men jeg kigger til den hver dag, og glæder mig helt vildt til planterne begynder at pible op lige om snart.
Jeg er privilegeret. Jeg har formået at fylde mit liv med glæde, kærlighed og gode mennesker, og min udfordring består kun i at få tingene afbalanceret, så jeg kan nå alt det, jeg gerne vil 🙂
Jeg tager imod hver eneste nye dag, jeg får her i livet, med stor glæde og taknemmelighed 🙂
Tak for 2014 og velkommen 2015 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.