Jeg har fået prøvet mig frem til denne opskrift, som basis opskrift til muffins. Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på rabarbermuffins og reguleret på mængderne. Der bliver 12-16 muffins. Det afhænger lidt af, hvad fyld der kommes i. Det er en sød muffin – som almindelig kage – bare bagt i små forme 😉 – og de holder sig svampede og lækre.
I dag har jeg lavet dem med kanel og æbler. 1 spiseske kanel og 150 g. æbler i små tern.
Anden frisk frugt og bær kan kommes i. I en mængde på 150 gram.
100 g. god mørk chokolade i knapper eller grofthakket sammen med revet appelsinskal af ½ appelsin.
1 teske kardemomme og revet skal af ½ citron.
4 spsk. kakao og 2 tsk. vanillesukker.
150 g. grofthakkede nødder og appelsin- lime- eller citronskal.
Kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
200 g. hvedemel
200 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
200 g. kærnemælk
1 æg
½ dl. olie – smagsløs
Bland alle tørre ingredienser i en skål.
Bland de våde ingredienser i en anden skål.
Rør de våde ingredienser sammen med de tørre. Dejen er brun i dag, da der er kanel i.
Hvis man har fyld i, skal det røres i nu.
Fordel dejen i 12-16 muffinsforme. Det er lidt afhængigt af, hvor meget fyld, der kommer i.
Bages 20-25 minutter ved 180 grader.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.