Jeg bruger ikke så meget salt i min mad, så tilføj gerne lidt salt til “toppen”, hvis du ønsker det. Jeg synes ikke, det er nødvendigt.
Ingredienser til fyld
200 g. asparges – renset vægt
100 g. gulerødder
200 g. stegt kylling
Ingredienser til top
3 æg
250 g. hytteost
½ bdt. dild – ca. 3-4 spiseskefulde, når det er hakket
2 fed hvidløg
friskkværnet peber
75 g. revet ost
Ingredienser til bund
10 g. gær
1 dl. lunt vand
½ tsk. salt
80 g. fuldkornsspeltmel
80 g. hvedemel
Start med dejen. Ælt ingredienserne sammen og stil dejen lunt og tildækket til hævning i ca. 1 time.
Asparges og gulerødder skæres i små stykker.
Dild og hvidløg hakkes fint.
Gulerødder og asparges koges et par minutter.
Kylling skæres i små stykker.
Hytteost, æg, peber, dild og hvidløg piskes sammen.
Dejen rulles ud og lægges i en tærteform, der er smurt med lidt olie. Skær overskydende dej af.
Fordel grønsager og kylling på bunden.
Hæld ægge/hytteostblandingen over og drys med revet ost. Sæt i en 200 grader varm ovn i 30 min. (Jeg fik taget billedet, før osten kom på.)
Server gerne med en god salat og måske et godt brød.
Man kan erstatte grønsagerne i opskriften med andet, man har lyst til eller har i køleskabet. Kylling kan sagtens erstattes af andet kød. Dild erstattes fint af persille, purløg eller andet.
Det er en god måde at få brugt sine rester af kød og grønsager på.
Inspiration til denne opskrift, har jeg fundet HER.
Tanja skriver
Hej lene 🙂 der står at man skal bruge til tærten fuldkornsspeltmel..jeg har grahamsmel og speltmel..er det det samme ? Mvh tanja 🙂
Spisestuen skriver
Grahamsmel er fint at bruge og speltmel også, hvis det er groft 🙂
Hilsen Lene
helene skriver
Hvad kan man erstatte hyggeaften med
Spisestuen skriver
Hyggeaften?? mener du hytteost? for den tænker jeg, du kan erstatte med creme fraiche 🙂