Vi havde en bakke lidt trætte jordbær. Skønne danske jordbær med masser af smag. De er endt i en vidunderlig jordbærsirup.
Brug siruppen på is, pandekager, yoghurt eller lige hvor du kunne tænke dig en sirup med intens og skøn smag af jordbær.
Jeg fik så ikke målt af, hvor meget sirup, der bliver ud af portionen, men mener der blev omkring 3 dl. 🙂
Ingredienser
1 bakke jordbær – 500 gram
1 dl. vand
1½ dl. rørsukker
saft af ½ lime
Skær blomsten af jordbærrene, og skær dem i kvarte.
Kom dem i en gryde sammen med vandet og bring det i kog.
Koges i ca. 15 minutter, til de koger ud.
Hæld igennem en si.
Lad det dryppe godt af.
Nu er der ca. 3 dl. jordbærsaft. Det hældes tilbage i en ren gryde, og der tilsættes 1½ dl. rørsukker og limesaft. Hvis du ikke har 3 dl. saft ud af jordbærrene, skal du bare måle sukkeret af, så der er den halve mængde i forhold til jordbærsaft.
Siruppen koger ind uden låg og under jævnlig omrøring i ca. 10 minutter, til den ændrer konsistens og bliver lidt tyk i det.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.