Medister hører absolut ikke til mine favoritter. Dem man køber, synes jeg kan være noget af en gyser, men en hjemmelavet god medister er nu ikke ringe 😉
Min medister er lavet af hakket magert svinekød. Man kan jo vælge kød med mere fedt i, hvis man godt kan lide det. Jeg har ikke valgt den magre udgave, fordi jeg er fedtforskrækket 😉 men fordi jeg bedst kan lide kødet.
Jeg har kommet en god mørk øl i og belle de boskoop æbler med masser af smag. Krydret med timian og en lille smule muskat. Det er der kommet en ret smagfuld og lækker medister ud af.
Der skal selvfølgelig billeder til mit indlæg, men det er altså bare ikke pænt med billeder af kød 😉 Min medister servers med grønlangkål og syltede rødbeder.
Ingredienser
1 kg. hakket svinekød 3-7%
2 store løg
200 g. æble – renset vægt
3-4 dl. god mørk øl
2 tsk. salt
friskkværnet peber
1/4 tsk. revet muskat
1 tsk. timian
svinetarm – kom så ikke med på billedet 😉
Svinetarmen lægges i koldt vand i ½ time.
Løg skrælles og skæres i mindre stykker. Æblerne skrælles og kærnehus fjernes.
Løg og æble kommes i foodprocessor og findeles. Man kan også rive begge dele groft.
Alle ingredienser kommes i røremaskinen og køres godt sammen. Det skal være en blød fars.
Pølsehornet monteres på kødhakkeren, og farsen køres igennem.
Lægges i vand i en gryde og simrer i 20 minutter. Det skal ikke koge rigtigt, bare holdes lige under kogepunktet.
Medisteren tages op.
Brunes på panden på begge sider i rigeligt smør ved ikke for høj varme.
Frys evt. medisteren ned inden den steges.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.