Søde og bløde boller krydret med kardemomme, kanel og vanilje. Der er revet appelsinskal, rosiner og mandler i. Byt endelig ud med andre nødder og tørrede frugter, der er i skabet 🙂
Bollerne er skønne med koldt smør på.
Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på luciabrød og tilsat mere æg, smør og sukker 🙂 Luciadag er jo i morgen, så måske du skulle kigge forbi indlægget om luciabrød – skønne gyldne brød 🙂
Fredagshyggelige og lækre boller til os i dag. Nogle af dem kommer på frost, så der er lidt nemt og lækkert i juledagene.
Ingredienser – 12 styk
25 g. gær
2 dl. lunt vand
2 æg
100 g. blødt smør
75 g. rørsukker
½ tsk. salt
400 g. hvedemel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
revet skal af 1 appelsin – helst øko
75 g. rosiner
75 g. mandler
lidt smeltet smør til pensling + flormelis til drys
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og skilles ad med lidt af sukkeret.
Mandlerne hakkes groft.
Alle ingredienser til dejen – undtagen rosiner – kommes i røremaskinen og æltes godt. Det er en meget blød dej. Det skal den være, så kom endelig ikke mere mel i 😉
Rosinerne røres i til sidst.
Dejen hæver lunt og tildækket i 1 time.
Sættes på plade med to skeer.
Hæver – ikke tildækket – i ½ time.
Bages i en 225 grader varm ovn i 12 minutter. Jeg bager ikke ved varmluft, men almindelig ovn. Den ene plade kan fint stå på bordet, mens den anden er i ovnen.
Pensles med smeltet smør.
Afkøler på rist.
Drysses med flormelis.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.